Adolescenți intoxicați cu etnobotanice, chiar în centrul de plasament

Data publicării:
ambulanta igsu

Un incident grav a avut loc la un centru de plasament din Ghimbav, Braşov. Patru adolescenţi cu vârste între 15 şi 18 ani au ajuns la spital după ce au fumat o ţigară periculoasă. Tratamentul dat de medici a înlăturat imediat efectele: ameţeala, greaţa şi starea de rău, dar acum tinerii trebuie să dea explicaţii poliţiştilor, la fel ca directorii centrului.

Incidentul a avut loc la un centru unde sunt ţinuţi copii care au încălcat legea, dar nu răspund penal, şi adolescenţi consideraţi periculoşi.

Claudiu Loghin, jurnalist Digi24: Inițial, echipajele medicale au fost solicitate pentru pentru 11 copii de la Centrul Sfântul Stelian din Ghimbav. Doar patru dintre ei au fost asistați medical și transportați apoi la Spitalul de Pediatrie.

După ce i-au tratat pe adolescenţi, medicii au anunţat şi poliţiştii despre acest caz.

Dr. Nicolae Olteanu, Ambulanța Brașov: Patru adolescenți se pare că au fumat o aceiași țigară fabricată chiar de ei după care toți au avut simptome cum ar fi amețeală, grețuri, senzație de instabilitate. Unul era ceva mai incoerent și nici nu putea să se țină pe picioare.

Angajaţii de la Protecţiei Copilului au aflat că ţigareta conţinea aşa-numitele substanţe etnobotanice şi le-a fost aruncată băieţilor peste gardul centrului, de cineva care a trecut pe stradă. Instituţia face propria anchetă şi anunţă că va întări paza. Nici conducerea centrului, nici directorii de la Protecția Copilului Braşov nu au comentat însă incidentul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri