Alternative pentru studenții la Medicină. Mulţi tineri se orientează către companiile farmaceutice

Data publicării:
studenti medicina

Irina Radu a ales să lucreze la o companie farmaceutică, imediat după absolvirea Facultăţii de Medicină. A luat decizia după ce a analizat toate variantele pe care le avea la dispoziţie ca tânăr medic.

„Am ales modelul de supravieţuire, de avarie, şi m-am angajat ca reprezentant medical în piaţa de produse farmaceutice. Ulterior am fost promovată în departamentul de marketing. În momentul în care lucrezi într-o corporaţie foarte bine organizată, foarte procedurală, te-ajută, dar pe de altă parte te şochează diferenţele”, spune Irina Radu, medic rezident în anul II.

Irina s-a întors în sistemul medical, iar acum este rezident anul II. Cei patru ani de experienţă într-o corporaţie i-au folosit, astfel că acum susţine diverse lucrări pentru studenţi. A observat astfel că mulţi dintre ei visează la propriul cabinet. Ana Maria, de exemplu, își doreşte o clinică de chirurgie estetică.

„Am făcut practică toată vara la Chirurgie Plastică, la Spitalul Floreasca şi mi s-a părut o experienţă de vis, după practică... Asta aş vrea să fac mai departe, mi-a plăcut foarte mult”, spune Ana Maria Ologeanu studentă anul II, Facultatea de Medicină.

Ilinca îi are ca model pe părinţii săi. Ambii sunt medici, iar tatăl său are deja propria clinică de cardiologie.

„Poate că mă vor ajuta, dar ei cum au pornit de jos şi şi-au făcut un drum, poate vor avea pretenţia să fac şi eu la fel. Şi o să încerc să fac asta. Pentru că atâta timp cât ai un scop şi eşti bun în ceea ce faci, o să fie uşor”, spune Ilinca Olteanu, studentă anul II, Facultatea de Medicină.

Deşi tinerii sunt încurajaţi să rămână în sistemul medical din România, îndrumătorii recunosc că partea financiară primează.

E adevărat că, la finalul zilei, tu eşti excelent şi nu găseşti un post, o să alegi să trăieşti, nu să fii excelent în ţara ta”, spune Irina Radu, medic rezident anul II.

Până vor ajunge să îmbrace halatul alb însă, studenţii fac voluntariat. Ei au bifat încă o ediţie a Congresului Naţional pentru Studenţi şi Tineri Medici, care a avut loc în acest sfârşit de săptămână la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri