Angajații ANAF vor spor de 20% la salariu pentru suprasolicitare neuropsihică. Ei deja au unul de 15% pentru condiții vătămătoare

Data publicării:
angajata cu hartii la birou
Angajații ANAF vor spor de 20% la salariu pentru suprasolicitare neuropsihică. Ei deja au unul de 15% pentru condiții vătămătoare. Foto: Captură TV Digi24

Angajații ANAF vor spor de 20% în plus la salariu pentru suprasolicitare neuropsihică. Iar pentru acesta, au apelat la instanță. Sporul a existat în trecut, dar a fost eliminat prin lege în 2017.

Iulia Bălăianu, jurnalist Digi24: În acest caz este vorba de mai mulți angajați ANAF care se judecă cu statul pentru a recâștiga acest spor de 20% pentru suprasolicitare neuropsihică.

Peste 260 de dosare sunt pe rol, inițiate de sute de angajați.

Trebuie să menționăm că pentru cei care lucrează la ANAF există deja un spor pentru condiții vătămătoare de 15% din salariul de bază. Astfel, acest spor de 20% s-ar adăuga la sporul deja existent.

Sunt, însă, și alte instituții care primesc acești bani în plus pentru suprasolicitare neuropsihică. Este cazul magistraților și profesorilor.

Salariul oferit pentru o persoană care își dorește o carieră în administrația fiscală, pornește pentru un post de debutant sau asistent de la 3.600 de lei net, în timp ce un inspector ANAF poate câștiga până la 6.200 de lei pe lună.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri