Sari la conținut
News Alert

Berzele din Schitu Golești încearcă să-și facă, pe același stâlp, un cuib nou

De fiecare dată când se întorc la stâlpul pe care aveau înainte cuibul, cele două berze aduc şi câte un mănunchi de crenguţe, în încercarea de a-şi construi o casă nouă. Degeaba însă. Dispozitivul metalic montat în vârf nu le permite să le fixeze. Iar oamenii le privesc neputincioşi.

Cuibul berzelor a fost mutat în urmă cu o săptămână prin ordin de ministru, după ce unul dintre localnici s-a plâns că nu are linişte din cauza păsărilor.

După mintea mea, eu dacă era nu îl mutam. Deci după mintea mea. Mă rog, după mintea la alții s-a mutat”, spune Tudor Ion, viceprimarul comunei Schitu Golești.

„Vreau să vă spun că nu are nici de ce să mă deranjeze, atâta timp cât atributul a fost îndeplinit conform legii, semnătura mea a fost cum trebuie”, spune Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Singurul deranjat de berze este în continuare bărbatul care a cerut mutarea cuibului. Acum susţine că păsările îi strică şi florile.

Povestea berzelor de la Schitul Goleşti este cunoscută în toată ţara. Un tânăr din Câmpulung a mers în comună special pentru a filma cu o dronă cum încearcă păsările să-şi construiască un nou cuib printre fiarele montate în vârful stâlpului.