Bugetari și pensionari fără bani de Paște. Comentariul lui C. T. Popescu

Data publicării:
BANI PORTOFEL

Mulți chemați, puțini aleși. Este rezumatul pe care-l face jurnalistul Cristian Tudor Popescu situației bugetarilor, în condițiile în care doar unii dintre angajații statului și-au primit salariile în avans, înainte de Paște.

Cristian Tudor Popescu: Mulți chemați, puțini aleși. Cere și ți se va da. Cine nu cere nu primește. Dna Dăncilă a zis că dă la toată lumea, dacă îmi aduc bine aminte. Nu a făcut niciun fel de discriminări. După care a constatat că nu mai dă pensiile, a hotărât că nu mai dă pensiile pentru că e prea aproape termenul, pentru că nu fac fluturași, dar nu i-a întrebat pe pensionari: vreți sau nu vreți?

În schimb, la salarii, ni se dă răspunsul la întrebarea care nu a fost pusă pensionarilor. Adică dacă nu s-a manifestat interes... N-a manifestat angajatul interes, cum spune dna Dăncilă, să-și ia banii de Paște. Dacă n-ai cerut, nu ți s-a dat.

Reprezintă emblematic starea de fapt din țară. Nu mai au bani în clipa de față, creșterea aia economică bazată pe nimic din ceea ce înseamnă afacere, investiție, plusvaloare pe care s-o fi produs guvernele astea într-un fel își arată colții în prețuri, deficitul bugetar, în cursul valutar, peste tot.

Ce soluție începe să încerce dl Dragnea? Soluția pe care au visat-o toate guvernele: Banca Națională. Ce are BNR? Tiparniță. Când nu mai ai bani te duci peste BNR, peste Mugur Isărescu și îi ceri să tipărească sau să aplici politici monetare prin care să mascheze inflația structurală care mănâncă economia românească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri