Sari la conținut

Cine era preotul găsit împușcat în cap, în județul Arad

Ioan-Cucu Pelea, preotul din judeţul Arad care a fost găsit mort, împuşcat în cap, nu era deţinător legal de armă de vânătoare, astfel că poliţiştii încearcă să afle cui aparţinea cea găsită lângă cadavru, de calibru 12 mm. Familia consideră că a fost vorba de un accident, nu de o sinucidere. Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului a dat un comunicat de presă în care confirmă că bărbatul decedat este preot.

IOAN-CUCU PELEA-HASMAS-PREOT-672x372

Foto: episcopiaaradului.ro

Poliţiştii criminalişti au declarat pentru News.ro că preotul care a fost găsit împuşcat pe terenul unei pescării din localitatea arădeană Comăneşti nu era deţinător legal de armă de vânătoare.

Arma găsită lângă cadavru, care a provocat moartea, ar fi fost împrumutată. Era o armă de calibru 12 mm, iar poliţiştii fac cercetări pentru a afla cine este proprietarul.

Referitor la împrejurările morţii, um membru al familiei le-a declarat jurnaliştilor că cel mai probabil a fost vorba de un accident.

Ioan-Cucu Pelea, proprietar al pescăriei, ar fi mers marţi seara să stea de pază, îngrijorat de atacul vidrelor, care ar fi ucis în ultima vreme numeroşi peşti. Se presupune că a apăsat accidental pe declanşatorul armei, posibil când stătea pe scăunel cu arma între picioare şi ţeava îndreptată spre cap.

Poliţiştii şi procurorii fac în continuare cercetări la faţa locului, fiind audiate mai multe persoane pentru a se reconstitui faptele.

Ioan-Cucu Pelea locuia în satul Drauţ şi era preot ortodox în Hăşmaş. El urma să împlinească 54 de ani în luna iunie.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu, procurorul Nicolae Daniel Belei, a declarat că preotul a fost găsit împuşcat în cap de către soţie.

„Cadavrul a fost găsit pe terenul unei pescării care aparţine familiei victimei. Din primele cercetări efectuate, avem în vedere fie un accident, fie o sinucidere”, a declarat procurorul.

Conform sursei citate, anchetatorii au găsit arma poziţionată între picioarele victimei, cu ţeava îndreptată spre cap, ceea ce ar sugera una dintre cele două ipoteze ale procurorilor. Proiectilul a nimerit faţa preotului, iar rănile au provocat moartea instantanee.

Cadavrul urmează să fie expertizat medico-legal.

Pe de altă parte, Arhiepiscopia Aradului a confirmat că preotul decedat este Ioan-Cucu Pelea.

„Conducerea Arhiepiscopiei Aradului aşteaptă rezultatul cercetărilor şi stabilirea împrejurărilor în care a survenit decesul. Colegii săi, frați întru slujire, din cadrul Arhiepiscopiei Aradului sunt alături de familia colegului lor, preotul Ioan-Cucu Pelea, parohul bisericii ,,Cuvioasa Paraschiva” din localitatea Hășmaș, Protopopiatul Ineu, care a trecut la cele veșnice. În aceste momente ne rugăm lui Dumnezeu, Izvorul vieții, să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere și ajutor familiei sale îndoliate, în aceste momente de întristare și durere”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Aradului.

 

Pe aceeași temă