Contraste în Mamaia. De la hamsii pe plajă, la delicatese în restaurante de patru stele

Data publicării:
mancare restaurant

Sudul staţiunii Mamaia. Hoteluri de două şi trei stele, nisip cu scoici sparte şi şezlonguri puse rânduri-rânduri, până în apă. Cei mai mulţi turişti iau aici micul dejun chiar pe plajă. Cu cel mult 5 lei, poţi cumpăra o plăcintă sau un croaisant.

Alţii preferă să mănânce la restaurante cu autoservire. Ai de ales între câteva feluri de mâncare. Cel mai ieftin mic dejun, compus din omletă, pâine şi ceai, costă 8 lei de persoană, iar cel mai scump, 12 lei.

Prânzul şi cina costă în jur de 10-15 lei fiecare. Cu mici variaţii, meniul rămâne însă acelaşi în fiecare zi.

Cârnaţi cu cartofi prăjiţi, cabanos, şunculiţă ţărănească, toate din gama produselor româneşti”, a spus Vasile Chirondojan, patron autoservire.

În cealaltă parte a staţiunii, însă, lucrurile se schimbă. Nisipul este fin, iar micul dejun se mănâncă la restaurant. În fiecare dimineaţă, turiştii cazaţi la hotelurile de patru şi cinci stele îşi umplu farfuriile din bufetul suedez.

„Pe timpul sezonului eu le-aş recomanda o cană de iaurt sau un fruct, un platou ceva. Brânzeturile sunt foarte bune dimineaţa pe stomacul gol”, spune Vasile Puricel, bucătar şef la un restaurant de patru stele.

Micul dejun costă 40 de lei de persoană, iar un prânz şi cina sunt cel puţin 80 de lei, fiecare. În total, bugetul pe zi, doar pentru mâncare, sare de 200 de lei de persoană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri