Cum va arăta viața după izolare. Ce își doresc românii: „Să ne reluăm activitatea de la serviciu, să mergem la biserică”

Data actualizării: Data publicării:
femeie 2

Eram fericiți și nu știam, titra cotidianul spaniol El Pais în urmă cu câteva săptămâni. Izolarea impusă de pandemia de coronavirus ne-a aruncat brutal într-o realitate pe care poate nimeni nu și-ar fi imaginat-o vreodată. Activătăți de rutină, considerate banale ne-au fost interzise peste noapte. În aceste condiții, a ne recăpăta viața de dinainte de pandemie este acum cea mai mare dorință a fiecăruia dintre noi. Vrem să fim liberi să ne plimbăm în parc, să mergem la film, să ne revedem rudele și prietenii.

Cezara Scutari - jurnalist Digi24: De când a început epidemia de coronavirus, întreaga redacție de știri Digi24 a muncit fără oprire pentru a vă transmite ultimele informații din toate domeniile afectate. Alături de colegii mei am avut plăcerea de a face multe interviuri, de a discuta cu foarte multe persoane, chiar și de la distanță. Mi-a lipsit foarte mult însă munca de teren și în continuare îmi lipsesc familia și prietenii mei. Primul lucru pe care îl voi face când se va termina această stare este să merg la Chișinău.

Haideți să îi întrebăm pe români ce își doresc să facă după ce se termină această criză de coronavirus și ce le lipsește cel mai mult în această perioadă.

-Când se termină această criză de coronavirus, primul lucru pe care vreți să îl faceți care ar fi?
-Să ne reluăm activitatea de la serviciu, să fim siguri că îl avem și să avem libertatea de a merge oriunde, inclusiv la biserică, care îmi lipsește. Și sunt nemulțumită că nu o să ajungem de Înviere la biserică. Mă nemulțumește foarte mult. 

-Nu pot să mă gândesc ce o să fac după ce se termină pentru că mai e mult până acolo ... Cel puțin 2 luni nu îmi fac niciun plan.

Călătoriile și întâlnirile cu cei dragi sunt în mintea majorității persoanelor care, în perioada pandemiei, vizitează doar supermarketurile și farmaciile.

-Probabil că niște excursii în afara Bucureștiului, la munte, la mare.

-Libertatea. Eram învățați cu aglomerația, cu gălăgiile, copiii. Ne lipsesc toți.
-Când se va termina, ieșim, mergem cu bilete de pensionari în concedii, la tratament, în stațiuni.
-Ceva se va schimba, sper că se va schimba în bine. Ne dorim cu toții acest lucru.

-Întâlnirile cu prietenii. 

-Probabil să călătorim, dar ne-am hotărât să călătorim în țară.

-Libertatea. Să plec undeva la munte, să mă distrez.

Mulți români au recunoscut că le este dor de plimbările în aer liber.

-Ieșiri în parc, pescuit, în natură, cât mai mult în natură.

-Libertatea de a scoate copilul afară, o am în casă de o lună.

-Vreau să se termina criza asta cât mai repede ca să ies pe afară. De când a început stăm numai în casă, ies câte jumătate de oră până la magazin și înapoi.

Indiferent de ce activități vor face după criză, românii spun că vor să aibă parte de mai multă fericire.

- Să mă bucur mai mult de viață. 

-Să revenim la normal și să fim mai echilibrați și mai temperați în toate privințele.

-Îndată ce se va termina criza de coronavirus ce doriți să faceți?
-Ce am făcut și până acum, dar să fim mai buni. Asta contează și să avem fericire. 

Raportul Mondial al Fericirii, publicat în martie, de Organizația Națiunilor Unite, arată că națiunile cu un nivel ridicat de încredere socială sunt mai rezistente în fața pandemiilor.

Editor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri