Drum reparat pe jumătate, dupa 30 de ani 

Data publicării:
drum cu gropi calarasi

Aşa circulă zilnic mii de şoferi care trec prin zona de nord a Călăraşiului. Un drum plin de gropi, fără marcaje, fără treceri de pietoni, pe care şoferii circulă în zig-zag în încercarea de a prinde un petic de asflat.

Ani la rând, singurul lucru pe care l-au făcut drumarii a fost să plombeze şoseaua, dar din cauza traficului, reparaţiile de mântuială n-au rezistat.

„Uite, cât fac eu 2 kilometri, jumătate de oră”, spune revoltat un şofer.

Anul trecut, Consiliul Judeţean Călătasi a încercat să facă o reparaţie ceva mai serioasă. A plătit o jumătate de milion de lei pentru asfaltarea unui sens de mers, însă asfaltul a cedat şi de această dată. După nenumărate reclamaţii de la şoferi şi transportatori, autorităţile au pus pe hârtie un proiect.

„Doar doi kilometri din centura Călăraşului vor fi asfaltaţi complet. Aceasta este prima reabilitare majoră a drumului din ultimii 30 de ani”, relatează Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa.

Banii pentru investiţie, aproximativ 1,6 milioane de euro, au fost obţinuţi de Primăria Călăraşi de la bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Să sperăm că nu o să avem niciun fel de contestaţii să ne apucăm de această lucrare. Cum ne va permite timpul să ne apucăm de lucru ne vom apuca de lucru, pentru că noi vrem să terminăm în două trei luni de zile”, spune Dan Drăgulin, primarul municipiului Călăraşi.

Traficul greu de pe drum îi afectează şi pe cei care au case de-o parte şi de alta.

„Dacă trec tiruri încărcate, uitaţi ce se întâmplă, din cauza trepidaţiilor, uitaţi, toată casa este terminatăTrec maşinile zici că e cutremur, nu ştim să facem diferenţa între un cutremur şi trecerea unei maşini”, afirmă un localnic.

Pentru ceilalţi doi kilometri de drum, autorităţile vor să toarne un covor asfaltic provizoriu, până vor obţine bani pentru o reparaţie de bună calitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri