Factură la electricitate de 30.000 de lei. O pensionară are de plătit de șase ori mai mult decât o primărie de comună

Data publicării:
contoar

O cifră uriaşă, pe care un client obişnuit o atinge în câţiva ani. Femeia a depus un memoriu la furnizorul de electricitate şi speră ca datoria să îi fie anulată.

Pensionara este convinsă că la mijloc e o greşeală. Doar un frigider şi un televizor stau în prize în casa ei. Chiar şi aşa, încearcă să facă economie.

Seara când mă culcam şi aveam şi o bucată de carne în frigider scoteam din priză, că până dimineaţa nu se strică, şi dimineaţa băgam în priză la loc. Noaptea îmi venea vulpea sau dihorul să-mi ia din păsări şi ieşeam cu lanterna să nu aprind becul, ca să mai fac economie. Şi uite unde m-a adus economia”, spune pensionara Ecaterina Păduroiu.

Fiica femeii vine cu o posibilă explicaţie pentru suma astronomică de pe factură.

„Agenții trimiși ne-au spus că, fiind cap de linie, e posibil să fi fost un puseu de tensiune şi să fi sărit capul contoarului, că atâtea mii de kilowați n-are cum... E o sumă exorbitantă”, spune Eugenia Țugui.

Femeia speră că cei de la compania de electricitate vor repara eroarea. Factura ei spune că a consumat de şase ori mai mult curent decât primăria din Cogealac, comuna în care locuieşte.

Pentru aparatul administrativ al comunei avem pe lună 3.857 de kilowati. Pe factură vine 4.853 de lei şi cu iluminat şi cu primărie”, spune primarul din Cogealac, Gheorghe Alexe.

Singura veste bună pe care a primit-o femeia e că Enel Dobrogea, compania care a emis factura de peste 30.000 de lei, nu i-a oprit curentul pentru neplată. Deocamdată. Reprezentanţii furnizorului de energie electrică au ridicat însă contoarul din locuinţa bătrânei, pentru o expertiză. Dacă aceasta nu îi va fi favorabilă, Ecaternia Păduroiu, care are o pensie de o mie de lei, va avea nevoie de doi ani şi jumătate ca să achite factura. Asta dacă nu va cheltui niciun ban pentru altceva.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri