Sari la conținut
News Alert

Încă o sărbătoare: Ziua Olteniei, decretată oficial

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, cu 213 voturi „pentru”, 30 de voturi „împotrivă” şi 25 de abţineri, proiectul de lege privind instituirea zilei de 21 martie - Ziua Olteniei, evenimentul urmând a fi marcat de autorităţi prin organizarea unor programe şi manifestări cu caracter cultural-artistic şi ştiinţific.

oltenia

Foto: Rapsodia Carpaților - Dans din Oltenia

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare instituirea zilei de 21 martie - Ziua Olteniei, evenimentul urmând a fi marcat de autorităţile locale şi centrale, precum şi de instituţiile publice de cultură din străinătate prin organizarea unor programe şi manifestări cu caracter cultural-artistic şi ştiinţific.

De asemenea, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot sprijini material sau logistic organizarea şi desfăşurarea programelor şi manifestărilor, în limita fondurilor disponibile.

Totodată, Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune, în calitate de servicii publice, pot include în programele lor emisiuni ori aspecte de la manifestările dedicate acestei sărbători.

Potrivit expunerii de motive, „se cuvine să se marcheze ziua de 21 martie - Ziua Olteniei, momentul în care Tudor Vladimirescu intră în Bucureşti şi coboară pe Podul Calicilor, ca fiind Ziua Olteniei”.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Sursa: News.ro