Jandarmeria face apel la manifestații pașnice

Data publicării:
jandarm si copil 030217

Jandarmeria Capitalei face apel, într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook, la manifestații pașnice. Instituţia le protestatarilor să fie civilizaţi şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine.

Jandarmeria Capitalei asigură fără discriminare protecţia tuturor persoanelor care aleg să-şi exprime opiniile în mod paşnic. Sesizaţi imediat jandarmilor orice problemă care ar putea afecta desfăşurarea paşnică a manifestaţiei. Jandarmeria este o instituţie echidistantă, care asigură ordinea şi siguranţa publică, garant al drepturilor constituţionale ale cetăţenilor, cât timp aceştia le exercită paşnic”, este mesajul postat pe Facebook de Jandarmeria Capitalei.

Jandarmii le recomandă de asemenea participanţilor la proteste să îşi supravegheze cu atenţie copiii, să se îndepărteze de persoanele violente sau care instigă la violenţă şi să respecte recomandările forţelor de ordine.

Un mesaj similiar este postat şi pe pagina Jandarmeriei Române. Mesajul video al acesteia este înregistrat în zona Parcului Izvor, cu Palatul Parlamentului pe fundal.

„”#Participi la o adunare publică? Vrei sa fii în #siguranţă? Iată ce #drepturi ai! Ai dreptul sa te manifeşti numai paşnic şi fără niciun fel de arme. Ai dreptul să te manifeşti fără a afecta folosirea normală a drumurilor publice, a transportului în comun ori funcţionarea instituţiilor publice sau private. #Siguranţa_ta_ne_preocupă”, este mesajul Jandarmeriei Române.

Un amplu protest este anunţat pentru sâmbătă seara în Capitală, urmând să vină la Bucureşti şi manifestanţi din alte oraşe ale ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri