Liderul unioniștilor români face apel către MAE, după ce a primit interdicție de a intra în Republica Moldova

Data publicării:
george simion

Probleme mari pentru liderul unioniştilor români, George Simion. Acesta a primit interdicţie de a intra în Republica Moldova. Imediat dupa ce a aflat de restricţie, în această dimineaţă, Simion a făcut un apel către ministerul de Externe. Nu e prima dată când acesta întâmpină astfel de probleme. Pe 26 august, participanţii la marşul centenarului au ajuns în Vama Albiţa, acolo unde au fost blocaţi trei zile. Până la urmă, li s-a dat drumul, dar Simion a fost refuzat.

„Am încercat iar azi dimineață la 8 să intru în Republica Moldova. După o oră am primit hârtia cu refuzul. Nu mi s-a dat niciun motiv. Nici durara interdicției”, afirmă George Simion.

Activistul unionist George Simion este blocat la graniţa de la Leuşeni, cu o zi înainte de Marşul Centenarului de la Chişinău. Acesta face un apel către oficialii români.

Aşteptăm reacţia Ministerului de Externe. Luni şi marti au intervenit în favoarea noastră. Sperăm ca domnul Meleşcanu să nu fie ocupat cu alte probleme. Nu cred că e nimic mai important decât statul pe care îl avem în vecinătate, care ar trebui să fie al doilea stat românesc şi care se întoarce uşor-uşor la vremea lui Voronin, când românii erau întorşi din vamă şi persecutaţi în Republica Moldova. Sper ca domnul Meleşcanu, sper ca secretarii de stat din Ministerul de Externe să se ocupe cu celeritate de acest caz, pentru că noi stăm aici pur si simplu. E a patra oară când primesc interdicţie în Moldova fără niciun motiv”, spune a declarat George Simion, activist.

Marșul Centenarului ar trebui să ajungă pe 1 septembrie la Chișinău. Acțiunea a debutat la 1 iulie, la Alba Iulia, iar traseul a inclus 300 de localități pe o distanță de 1.300 de kilometri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri