Sari la conținut

Reacția medicului Vasi Rădulescu după ce au apărut informații că Dumitru Neculai are probleme psihice și cu alcoolul

Medicul Vasi Rădulescu, care a strâns peste 90.000 de lei pentru bărbatul de 66 de ani bătut cu cruzime în Brașov, a reacționat la afirmațiile făcute de un bărbat pentru care Dumitru Neculai a muncit în trecut.

„Ați greșit, domnule doctor. Nu trebuia să-l ajutați. Este un bețivan ordinar. O să fiți dezamăgiți cu toții. Da, a fost bătut, e rău ce s-a întâmplat, dar nu trebuia ajutat... Mi-a plăcut foarte mult articolul din Adevărul. E despre nepăsare, respingere, abandon. Poate că domnul D. avea probleme și consuma alcool, dar n-a stat nimeni să-l ajute în chestiunea asta. L-au dat afară. Nu luptăm, ci ne îndepărtăm”, a scris Vasi Rădulescu, pe Facebook.

El a mai spus că, în urma analizelor, nu a rezultat că ficatul îi este afectat de alcool. În plus, afirmă că reacția normală trebuie să fie cea de ajutor.

„Eu, din punct de vedere medical, nu am văzut un om în sevraj, ci unul calm. Medicul curant mi-a confirmat că nu are afectare hepatică. Dar să zicem că era consumator de alcool. Se poate îndrepta, nu trebuie să ne sperie asta. În material mai apar detalii despre posibile probleme psihice. Iarăși, fugim de asta ca arși. Suntem la pământ în acest segment. Să nu oferim ajutor specializat, ci să stigmatizăm repede, să fugim, să abandonăm. Cele mai frumoase lupte în viață sunt cele date pentru alți oameni. Scuturați-vă puțin. Nepăsarea ucide. Vedem pe cineva cu probleme, nu facem nimic. Abandonăm prea ușor. Haideți să facem până la capăt. Fără frică. S-ar putea să iasă ceva tare frumos. Și e valabil de fiecare dată când lângă noi e cineva cu probleme”, a adăugat el.

„Alcoolismul poate fi scos din ecuație cu suport adecvat. Afecțiunile psihice pot fi gestionate frumos de specialiști. Poate există cauzalitate între ele. Și de multe ori există. Să punem lupa pe chestiunile acestea și să le reconsiderăm. E act de normalitate”, conchide medicul.