Sari la conținut

Ministrul Muncii: Dacă nu va exista acord cu partenerii sociali, va urma asumarea răspunderii pe salarizare

 

"Aşteptăm ca, până la sfârşitul săptămânii, să reconfirmăm cu partenerii sociali propunerea Guvernului. Dacă nu va exista un acord, va exista o asumare a răspunderii pe varianta care se concentrează pe corecţii”, a spus ministrul.

Acesta a precizat că, miercuri, va trimite invitaţii pentru convocarea Consiliului Naţional Tripartit, marţea viitoare, pentru ca, în şedinţa din 7 iunie "să putem adopta ordonanţa cu cea mai bună variantă în ce priveşte educaţia, pe care o considerăm o prioritate”.

"Poziţia Guvernului este clară, că va adopta această ordonanţă. (...) Mesajul către dascăli este că nu este vorba de o neglijare, este vorba de a încerca în mod atent să rezolvăm problemele legate de disfuncţionalităţile sistemului educaţional, dar nu se poate aştepta de la noi, de la celebrii tehnocraţi, să se rezolve într-un an toate problemele pe care până acum toţi ceilalţi nu le-au rezolvat”, a subliniat Pîslaru.

Ministrul a mai spus că există temei să creadă că, exceptând ultima confirmare a sindicaliştilor din zona de educaţie, ordonanţa are maturitatea pentru a putea fi adoptată miercuri.