„Miros absolut cumplit” într-un oraș din România

Data actualizării: Data publicării:
craiova centru vechi
FOTO: Shutterstock

Un miros pestilenţial persistă în Craiova de câteva zile. Oamenii disperaţi au făcut reclamaţii la Garda de Mediu, care a găsit şi vinovatul. Administratorul gropii de gunoi a oraşului nu a decolmatat canalele de scurgere.

Mirosul de gunoi se simte peste tot în oraş, spre disperarea oamenilor.

Iată ce spun craiovenii:

„Mai ales seara, îngrozitor, nici nu poţi să respiri.”

„Mirosea absolut cumplit, chiar i-am întrebat ce miroase, nu puteam să respir, şi mi-au spus atunci ceva legat de groapa de gunoi.”

„Miroase mereu urât urât aici.”

Comisarii Gărzii de Mediu s-au autosesizat şi au plecat în control. Au găsit şi sursa poluării.

Groapa de gunoi de aici de la Mofleni se află la mică distanţă de Craiova şi pare să fie principala sursă a mirosului insuportabil din oraş. Nu este pentru prima dată când comisarii Gărzii Naţionale de Mediu îi somează pe cei de aici să rezolve această problemă”, afirmă Eugen Barbu-jurnalist Digi24.

Baza depozitului la care este prevăzută o rigolă perimetrală, este colmatată şi acolo şi acolo este o sursă importantă de miros. Am dat dispoziţie ca până săptămâna viitoare aceste rigole să fie uscate”, spune Gheorghe Călinoiu-comisar-şef Garda de Mediu Dolj.

Reprezentanţii firmei nu au comentat deocamdată situaţia.

Trebuie să ne transmiteți pe adresa de mail solicitarea dumneavoastră, pentru a o putea transmite către departamentul corespunzător. Cineva din conducere? Nu există! Pentru că trebuie să aveți o întâlnire”, spune reprezentant EcoSud.

Luni, comisariatul Gărzii de Mediu va face un alt control, iar cei de la depozit riscă sancţiuni dure. Ultima amendă a fost în valoare de 100.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri