Orban, despre aglomerația din vămi: A fost un val de veniri, cel mai probabil determinat de decizia CNSU cu privire la izolare

Data publicării:
Aglomerație pe sensul de intrare la Vama Nădlac, în luna mai 2020, la începutul pandemiei de COVID.
Aglomerație pe sensul de intrare la Vama Nădlac, în luna mai 2020, la începutul pandemiei de COVID. Foto: Digi24

Ludovic Orban a vorbit despre situația de la vămile din vestul țării unde s-au format cozi uriașe și mulți români au așteptat chiar și 12 ore până să intre în România. „Pur și simplu a fost un val de veniri în țară, cel mai probabil determinat de decizia CNSU de a păstra carantina intituționalizată numai la cerere și instituirea obligativității izolării la domiciliu”, a spus premierul. „Am dispus toate măsurile care se impun pentru fluidizarea traficului”, a adăugat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Am făcut o analiză cu reprezentanții Ministerului de Interne, DSU și cu toate celelalte entități implicate și am dispus o serie de măsuri pentru fluidizarea traficului la graniță.

Față de ritmul normal de intrări, care unul de aproximativ 3.000 de persoane pe zi, pur și simplu a fost un val de veniri în țară. Acest val a fost cel mai probabil determinat de decizia CNSU de a păstra carantina intituționalizată numai la cerere și instituirea obligativității izolării la domiciliu a celor care vin din străinătate și pur și simplu a fost un val.

Am dispus toate măsurile care se impun – direcționarea fluxurilor de oameni către toate intrările în țară, creșterea numărului de posturi la care se operează datele la intrarea în țară, asigurarea măsurilor pentru a se menține distanțarea fizică.

Trebuie să știți că un foarte mare număr de persoane – peste 1.200 de persoane – pur și simplu au venit pietoni. Cel mai probabil nu au utilizat mijloace de transport personale sau care să-i aducă în țară. Probabil au utilizat mijloace de transport pe teritoriul Ungariei care i-au lăsat și la 4-5 kilometri de graniță.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri