Personalități care au adoptat copii. Sorina Pintea: Este extraordinar cât de multă bucurie poate să-ți ofere

Data publicării:
sorina-pintea

Sunt aproape 55.000 de copii în sistemul de protecţie socială a statului şi doar puţini dintre ei ajung să afle ce înseamnă o familie. Unii, cu ajutorul unor nume cunoscute. Indiferent că sunt politicieni sau artişti, toţi spun că legea adopţiilor e greoaie şi ineficientă.

Cel mai cunoscut caz despre care s-a vorbit recent este cel al premierului Viorica Dăncilă. Într-o emisiune televizată, aceasta mărturisea, ca reacţie la un articol apărut într-o publicaţie, că băiatul său a fost adoptat în ianuarie 1990.

Viorica Dăncilă, premierul României: Știu ce înseamnă să vrei să adopți un copil și actele să dureze foarte mult. Ne vom ocupa și de asta.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, declara recent că are un copil adoptat, pe lânga cei doi băieţi cărora le-a dat naștere. Este vorba de o fetiţă, acum în vârsta de aproape trei ani.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: Acesta e un subiect sensibil pentru că și eu sunt mamă de copil adoptat. Acești micuți au nevoie de familii. Este extraordinar cât de multă bucurie poate să-ți ofere un copil. Este o șansă și pentru părinți, și pentru copil, în acelaşi timp.

Actori, cântăreţi, oameni de televiziune sunt şi ei pe lista celor care au adoptat copii. Actorul Dragoș Bucur a povestit cum a trecut prin aceasta etapă, despre care crede că devine complicată doar din cauza prejudecăţilor unora dintre cei care doresc să devină părinți. Alături de soția sa, Dana Nălbaru, Dragoș Bucur a adoptat, în 2017, o fetiță.

Dragoș Bucur, actor: Fetița noastră mijlocie, Roxana India, este de etnie romă. În timpul procesului de adopție, există niște întâlniri de grup, unde vin mai multe familii și discută. Din 12 familii, 11 nu voiau să audă de un copil de etnie romă. Cei care spun că e foarte complicat au niște cerințe greu de îndeplinit.

Un alt exemplu cunoscut este cel al cântăreţei Elena Cârstea, prima celebritate din România care a demarat o procedură de adopţie. La sfârșitul anilor 90, aceasta a adoptat două fete, care trăiesc acum, alături de ea, în Statele Unite.

Tot din lumea muzicii este și cazul Luminiţei Anghel, care, în anii '90, a adoptat un băiat, pe când acesta avea doi ani.

Şi cântăreţul Horia Brenciu şi-a mărit familia cu încă un băieţel, pe care l-a adoptat în 2014. Pe lângă acesta, artistul mai are trei fete. Un alt caz cunoscut este cel al prezentatoarei de televiziune Teo Trandafir, mamă a unei fete adoptate în urmă cu 15 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri