Un miliardar din Elveția, moștenitorul Hermès, vrea să-și adopte grădinarul de 51 de ani ca să-i lase moștenire averea lui

Data actualizării: Data publicării:
hermes
Nicolas Puech FOTO: Profimedia Images

Unul dintre descendenții fondatorului Hermès, celebrul brand de lux din Franța, vrea să-și adopte grădinarul pentru a-i lăsa moștenire o bună parte din averea lui de câteva miliarde de franci elvețieni, potrivit Tribune de Genève.

Stabilit în Elveția, în cantonul Valais din sudul țării, Nicolas Puech, cetățean francez în vârstă de 80 de ani, este „cel mai mare acționar individual al Hermès”, deținând aproximativ 5% din acțiuni.

Necăsătorit și fără copii, Puech a decis să îi lase o bună parte din avere grădinarului de 51 de ani, care provine dintr-o familie modestă marocană. Potrivit revistei Bilan, care stabilește în fiecare an un clasament al celor mai bogați 300 de oameni din Elveția, averea lui Nicolas Puech este estimată la 9 - 10 miliarde de franci elvețieni, adică 9,4 -1 0,4 miliarde de euro, datorită acțiunilor sale la Hermes.

Printr-o adresă din octombrie 2022, descendentul fondatorului Hermes a instruit un avocat să „îi facă ordine în problema moștenirii”. În același timp, avocatul ar fi fost mandatat să efectueze o procedură de adopție, care încă este în curs. „În Elveția, adoptarea unui adult nu este imposibilă, dar neobișnuită”, spune aceeași sursă, care mai menționează că în cazul în care procedura se va încheia cu succes, grădinarul ar putea moșteni „cel puțin jumătate” din avere.

Există, însă o problemă: în 2011, Nicolas Puech a semnat un acord prin care s-a angajat să lase averea unei fundații cu sediul la Geneva, Isocrate, care finanțează proiecte de combatere a dezinformarii. La începutul lui 2023, miliardarul a anunțat că „intenționează să facă alte aranjamente testamentare”.

Fundația menționată a precizat că „a aflat recent despre dorința fondatorului său de a anula pactul de moștenire”, dar, pe de altă parte, „nu are cunoștință de alte măsuri”. „Aceasta dorință de a anula unilateral pactul de moștenire pare neîntemeiată”, a transmis fundația într-un comunicat, în care mai spune că „activitățile sale de utilitate publică sunt amenințate” în acest context.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri