Prima piață din țară unde poți plăti cu cardul

Data actualizării: Data publicării:
card piata

Cu cardul la piaţă! Negustorii de la Sibiu s-au modernizat şi acceptă acum plata cu cardul pentru cartofi, cireşe sau pătrunjel. Piaţa agroalimentară de acolo este prima şi deocamdată singura din ţară care a dotat precupeţii cu POS-uri.

La Sibiu, se află singura piața din România în care se poate plăti direct cu cardul. De o săptămână, precupețele din piața Cibin au sisteme POS.

Ioana Cismaru – producător: Pentru noi e mai bine, se mai depun niște bănuți acolo în cont, numai să vină cât mai mulți că noi le dăm. Am făcut și de 250 de lei și de 100 și de 50. Na, este numai o săptămână și până se învață lumea.

Fiind la început, cumpărătorii care aleg să plătească altfel decât cash sunt destul de puțini. O spun chiar producătorii.

Florența Purcea- producător: Am încasat și cu cardul, dar mai puțini așa. Deocamdată oamenii nu știu.

Elena Briceag – producător: Este și bine, pentru că este de viitor, dar pentru noi este un pic mai complicat. Nouă ne trebuie banii cash.

Totuși, sunt clienți care preferă să-și plătească cumpărăturile cu cardul.

Cumpărător: Este mult mai ușor așa. Mai ales că eu nu sunt adepta la a scoate bani cash, sunt tot cu cardul și e mult mai ok așa.

Cumpărător: De multe ori poate ai banii pe card, nu-i ai cash suficienți și plătești cu cardul.

Cumpărător: Locuim în Germania.

-Și în Germania e normal să se plătească cu cardul în piață?

-În piață nu se plătește cu cardul. Numai cash.

Teodor Birț - administrator piețe: Am început cu un număr de 30 de POS-uri, numărul totul pe care vrem să-l folosim în acest an este de 100, vom încerca și în piața Rahova. Este, un proiect pe acre sperăm să-l ducem de la anul și în alte orașe din țară.

Am testat și noi noul sistem de plată al pieței din Sibiu.

Programul pilot este unul sezonier și va fi derulat pe parcursul lunilor de recoltă, dar, în funcție de oferta producătorilor, acesta poate fi extins pe întreaga perioadă a anului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri