Primăria Sectorului 3 cumpără o fabrică de borduri

Data actualizării: Data publicării:
170304_BUCURESTI_PARC_RETROCEDARE_PROTEST_NEGOITA_12_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Primăria Sectorului 3 intră în afaceri cu betoane! Este la un pas să dea 5 milioane de euro ca să cumpere o fabrică de profil, care să-i asigure materiale de lucru mai ieftine, inclusiv dale şi borduri. Opoziţia critică decizia şi acuză administraţia locală că a sufocat Sectorul 3 cu ciment.

Pe străzile secundare, gropi. Pe bulevarde - dale gri, maro, roşii, borduri colorate, mai înalte, mai joase, mai late sau mai subţiri, noi sau vechi. De vreme multă, acesta este peisajul în Sectorul 3.

Primăria a decis în consiliu că va cumpăra o fabrică de betoane pe care va plăti 5 milioane de euro!

Este o fabrică mică, din Popeşti Leordeni, înfiinţată în urmă cu opt ani şi care are 30 de angajaţi.

Robert Negoiţă, primarul sectorului 3: Fabrica asta, din nefericire, nu este dotată, nu este capabilă să facă nici borduri şi nici pavele. Dar, probabil că o să luăm în calcul să ne-o dotăm să facă şi borduri şi pavele, atâta timp cât în orice oraş e nevoie şi de borduri şi de pavele. Angajaţii de acolo vor fi preluaţi de către noi, producţia va fi preluată de către noi, cu contracte cu tot. Fabrica este capabilă să producă mult mai mult decât avem noi necesar. Vom produce în piaţă. Una dintre firmele Primăriei Sectorului 3 intră pe acestă piaţă.

Liviu Mălureanu, consilier local: Negoiţă pentru asta vrea să cumpere această fabrică, ca să-şi deruleze mai departe această betoniadă.

Primarul Sectorului 3 susţine că fabrica îi va asigura dale şi borduri mai ieftine, dar şi grinzile parcării subterane care va fi construită sub bulevardul Decebal. Un proiect care va închide temporar circulaţia în zonă.

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: O să începem în această toamnă. Bulevardul va fi închis. Noi ne luăm autorizaţie pentru două luni să-l ţinem închis, dar toate calculele ni le facem să-l ţinem închis doar o lună.

Administraţia Sectorului 3 are un buget anual de un miliard de lei. O parte importantă a acestor bani este cheltuită pe borduri, dale, mobilier urban, flori şi peisagistică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri