Prințesa Marina Sturdza promovează un concert caritabil al lui Alexandru Tomescu și Nicolae Licăreț

Data publicării:
20032013 20marina 20sturdza-55814

Prințesa Marina Sturdza se trage dintr-o familie de domnitori, a trăit în exil câteva decenii, are în spate o carieră de excepție în jurnalism, modă, relații internaționale și o activitate caritabilă la fel de impresionantă pentru drepturile copiilor, iar de 15 ani este președintele onorific al fundației Home and Hopes for Children din Marea Britanie.Prințesa Marina Sturdza a mai lucrat cu UNICEF și Organizația Națiunilor Unite.

„Sperăm să-i ajutăm, astfel, ca până în 2020 să nu mai fie copii în instituții de tip mamut. Astă seară, nu numai că am umplut Ateneul, dar debordăm și cred că am cumpărat bilete ca să dăm oamenilor care nu încap, să-i trimitem la alt concert”, afirmă prințesa Marina Sturdza.

„Orice copil ar trebui să crească într-o familie și nu într-o instituție. Nu știu dacă v-ați putea imagina cum ar fi arătat copilăria dumneavoastră într-un loc rece, în care împărțeați un dormitor cu 10-15 alți copii, în care erați un individ într-o masă de indivizi, cu 80-100 membri de personal care să se rotească în fiecare zi, să nu aveți niciun adult cu care să stabiliți o legătură adevărată și să nu aveți parte de iubire, de afecțiune, de atașament. Lucrurile acestea își pun o amprentă extrem de puternică asupra unui copil, lipsa mediului familial pentru orice copil reprezintă un abuz”, spune Ștefan Dărăbuș, coordonatorul fundației.

„Eu am avut o copilărie extrem de sfărâmată, fiindcă am fost exilată la o viață foarte tănără, dusă din țară în țară de la unii la alții. E cam solitar. E clar că undeva trebuie să existe o legătură”, mai spune prințesa Marina Sturdza, care speră ca acest eveniment să devină unul anual.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri