Exclusiv Probleme pe șantierele Capitalei. Nicușor Dan: Prețurile la materiale au crescut și cu 200%. Așteptăm vaporul din China cu conducte

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a oferit, în cadrul Interviurilor Digi24.ro, unele explicații privind întârzierile de pe șantierele din București, precum prelungirea Ghencea sau reabilitarea rețelei de termoficare. Foto: captură video Digi24.ro

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, joi, în cadrul Interviurilor Digi24.ro, că întârzierile de la diverse șantiere din București, precum Prelungirea Ghencea sau reabilitarea rețelei de termoficare, se explică și prin pandemia care „a bulversat lanțurile de producție”, precum și creșterile mari de prețuri la unele materiale de construcție.

„E o problemă în general pe piața de construcții. Mai întâi a fost pandemia și s-au bulversat lanțurile de producție. Cumva s-a stabilizat dar a existat o creștere foarte mare pe anumite zone.

De exemplu, pe fier beton creșterea a fost de 200%, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimii 50 de ani. După aceea a venit războiul din Ucraina, care a bulversat și mai mult lanțul de producție pe multe materiale de construcții.

Vă spuneam înainte de a începe interviul acesta că pe ceea ce înseamnă rețea de termoficare avem contract semnat încă din această iarnă cu o companie pentru un segment de 10 kilometri și așteaptă vaporul care să vină din China cu conductele și abia la jumătatea lui iunie speră să înceapă lucrările pe șantier”, a afirmat edilul Bucureștiului, Nicușor Dan.

Primarul general a anunțat, luni, că la jumătatea lunii iulie, imediat ce Primăria Capitalei va deveni proprietar, vor începe demolările pe proprietățile dintre Strada Râul Doamnei și Șoseaua de Centură, pentru a putea continua apoi lucrările pe șantierul Prelungirea Ghencea.

Nicuşor Dan de asemenea a estimat, săptămâna trecută, că iarna 2022 - 2023 va fi mai bună decât precedenta din punct de vedere al termoficării, mizând în acest sens pe înlocuirea a 30 de kilometri de reţea şi pe achiziţionarea de mici centrale pentru punctele termice.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri