Reacția Therme după ce un copil și-a pierdut doi dinți pe un tobogan: Vizitatorii noștri să respecte regulile de utilizare a echipamentelor

Data actualizării: Data publicării:
therme

Therme București a anunțat vineri că toboganul unde un copil de opt ani s-a accidentat și și-a pierdut doi dinți, în urmă cu trei săptămâni, „respectă cele mai înalte norme de siguranță”, la fel ca celelalte echipamente ale centrului de agrement. Reprezentanții Therme menționează de asemenea că „aceste situații nu pot fi evitate în totalitate decât cu respectarea strictă a regulilor de siguranță”.

Comunicatul integral al Therme București referitor la incident:

„Reprezentanții Therme București au prezentat, vineri, Autorității pentru Protecția Consumatorului, toate documentele solicitate în acest caz, ce atestă conformitatea echipamentelor folosite, autorizațiile, dovezile verificărilor periodice, procedurile impuse de producător, instrucțiunile generale de afișare a regulamentului, precum și dovezi video care atestă îndeplinirea tuturor normelor de siguranță cu privire la acest caz. Drept urmare, ANPC a decis ridicarea măsurii de închidere temporară a toboganului, dispusă joi.

Echipamentele din cadrul Therme București sunt produse în Germania, respectă cele mai înalte norme de siguranță în domeniu și dețin și exced toate acreditările naționale și internaționale din partea instituțiilor abilitate în acest sens: ISCIR și TUV Germania, cel mai respectat organism de audit de siguranta  al echipamenteleot specifice parcurilor acvatice din Europa. De la lansarea centrului Therme București, în 2016, echipamentele noastre au fost utilizate în siguranță de peste 10 milioane de vizitatori, fiind atent verificate, în fiecare zi. Referitor la toboganul în cauză, precizăm că nu a avut loc niciun alt incident de la punerea lui în funcțiune.

 Therme București are una dintre cele mai mici rate de incidente dintre toate centrele de acest gen din Europa, însă aceste situații nu pot fi evitate în totalitate decât cu respectarea strictă a regulilor de siguranță.

Pe această cale, facem un nou apel către vizitatorii noștri și către însoțitorii copiilor să respecte regulile de utilizare ale echipamentelor, respectiv să se asigure ca acestea sunt respectate, precum și recomandările personalului autorizat Therme București.”

Băiatul în vârstă de 8 ani a rămas fără doi dinți, în centrul de agrement Therme, de lângă București, pe 24 ianuarie. Băiatul a rămas fără incisivii centrali superiori, după o cursă printr-un tub de apă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Afacerea de care s-a apucat un român în Anglia. Ce i-a trecut prin cap l-a făcut om respectat în Marea...
Digi FM
Părinții, marii absenți de la nunta lui Denis Drăguș. Tatăl atacantului, mesaj sfâșietor
Pro FM
Cine sunt părinții lui Nick Carter și cum și-au crescut copiii. Trei dintre frații artistului au murit de...
Film Now
Eric Roberts, despre sora lui, Julia Roberts: „Nu am voie să vorbesc despre ea!” Actorul s-a arătat extrem de...
Adevarul
Cod roșu de caniculă: oamenii leșină pe stradă din cauza temperaturilor de coșmar. Inclusiv tinerii sunt...
Newsweek
VIDEO Momentul în care un Suhoi Superjet al Rusiei de 50.000.000 se prăbușește. A durat 8 secunde
Digi FM
Adda, despre un moment tensionat cu CRBL: “Mi-a zis ‘nu mai urci pe scenă că nu mai vreau eu'”
Digi World
Deşertul Atacama din Chile, cel mai arid din lume, a fost acoperit de flori. Cum se explică fenomenul
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Antonio Banderas a crescut-o 20 de ani, ea îi e și astăzi aproape. Dakota Johnson, poză dulce cu tatăl...
UTV
Adda a trecut printr-un moment stanjenitor din cauza lui CRBL. "Mi-a zis: 'nu mai urci pe scena, ca nu mai...