Soluția salvatoare pentru cel mai aglomerat cartier din România

Data actualizării: Data publicării:
pipera

Se anunţă o soluţie salvatoare pentru Pipera, cel mai aglomerat cartier din România. Primăria Sectorului 2 spune că ar putea face acolo 20 de străzi noi într-un an, dacă va primi terenul necesar de la Consiliul General al Capitalei. Viceprimarul Aurelian Bădulescu ignoră însă iniţiativa autorităţilor de la Sectorul 2 şi anunţă că proiectul celor 20 de străzi este doar "un joc de glezne" iniţiat de personaje care vor să candideze la primărie.

La fiecare două - trei minute, sute de oameni coboară din vagoane şi se îngrămădesc spre ieşire. Prin bălţi şi noroaie, se încolonează spre microbuzele şi autobuzele care-i duc la serviciu.

În haoticul cartier Pipera lucrează peste 250.000 de oameni. Maşini, cam un sfert de milion îl tranzitează zilnic. Ca şi cum nu era suficient, în scurt timp, în zonă vor ajunge şi maşinile care vin pe A3.

Dinspre strada Barbu Văcărescu spre Şoseaua Petricani, căile de acces sunt două, fiecare cu o singură bandă pe sens. Şoseaua Fabrica de Glucoză trebuia extinsă cu încă două benzi, dar deocamdată locul e doar noroi. Muncitori ici şi colo. Ritmul de lucru: lejer.

Pe şantierele de blocuri şi birouri se lucrează intens. Peste câteva luni, noile clădiri se vor umple cu oameni care vor fi obligaţi să se acomodeze cu peisajul: aglomeraţie la metrou, pe trotuare, aglomeraţie pe şosea, bălţi, mizerie, noroi, praf. Pipera are străzi destule în partea de sud. Dar sunt trasate doar pe hartă.

-Cum au apărut pe hartă aceste străzi care nu există?

Dan Popescu, viceprimarul sectorului 2: Ele au fost cumpărate de Capitală acum vreo 10 - 15 ani, dar sunt în diverse stadii de existenţă.

Oficialii primăriei Sectorului 2, care administrează în acte Pipera, anunţă că dacă sunt sprijiniţi de Consiliul General al Capitalei pot amenaja în cartier cel puţin 20 de străzi noi.

Dan Popescu, viceprimarul sectorului 2: Bulevardul Dimitrie Pompeiu aş vrea să-l leg, să fie o străpungere direct către Barbu Văcărescu. Aş vrea minim 20 de noi străzi care să lege aceste bulevarde. Dacă există voinţă politică la nivelul Bucureştiului, noi putem să le avem undeva în cursul anului viitor.

Alina Bratu, arhitect şef sector 2: Cu acordul Consiliului General există cadrul legal să realizăm noi aceste străzi, este clar că se va descongestiona traficul. Se poate realiza inclusiv un sistem de sensuri unice.

La Primăria Generală, oficialii par să sugrume din start planurile.

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei: La Sectorul 2 este o iniţiativă. O parte a administraţiei publice locale de acolo, care după cum aţi putut observa, de-o anumită coloratură politică, cam palidă, deci nu este o culoare puternică, care a intrat într-o puternică activitate de promovare a unor viitoare personaje la funcţiile de primar. Trebuie să ştiţi că este doar un joc de glezne.

Pe hârtie, proiectul celor 20 de străzi include şi modernizarea staţiei de metrou Pipera. Primăria Sectorului 2 vrea să o preia în administrare şi a depus deja o solicitare la Ministerul Transporturilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri