Sari la conținut

Stadionul pe care s-au format unii dintre cei mai buni fotbalişti ai României, înlocuit de un supermarket

Stadionul din Hunedoara, spre exemplu, pe care s-au format unii dintre cei mai buni fotbalişti ai ţării a dispărut sub cupele excavatoarelor, în urmă cu 13 ani.

Ioan Andone, Mircea Rednic sau Bogdan Lobonţ sunt numai câteva dintre numele care s-au antrenat sau au jucat pe această arenă. În locul ei însă, a fost ridicat un supermarket, care între timp a dat faliment.

Pe unul dintre bulevardele principale din oraş, un teren de antrenament folosit de generaţia de aur a Corvinului a fost ras complet pentru a lăsa loc unui supermarket care între timp a falimentat. Clădirea abandonată a magazinului ocupă acum terenul de pregătire de care îşi amintesc cu drag nu doar fotbaliştii antrenaţi de Mircea Lucescu, ci şi locuitorii din Hunedoara.

„Nea Mircea Lucescu făcea cu noi antrenament acolo”, a spus Romulus Gabor, fost fotbalist Corvinul. Şi nu e singura bază sportivă desfiinţată din oraş. Un alt stadion, Constructorul, este acum o ruină. A fost preluat de o firmă care ulterior a intrat în insolvenţă, iar acum terenul este impracticabil şi acoperit de buruieni.

Clubul Corvinul are în prezent 200 de mici fotbalişti care sunt nevoiţi să împartă orele de antrenament cu echipa mare. Şi asta pentru că în oraş există un singur teren de pregătire. „În momentul de faţă, pentru noi, în condiţiile în care avem, pe lângă echipa de seniori, încă nouă grupe de copii şi juniori şi din vară avem în perspectivă înfiinţarea unei echipe de fotbal feminin, ar fi vitală prezenţa unui alt teren care să ne permită să ne desfăşurăm activitatea în bune condiţii”, a declarat Alin Barna, preşedintele clubului FC Hunedoara. Localnicii speră ca până la urmă administraţia locală să înţeleagă nevoia copiilor de a face sport, iar numărul terenurilor sau al pistelor de alergare să fie tot mai mare.