Un bărbat din Maramureș a ajuns la spital după ce a fost atacat de urs

Data publicării:
Urs în zăpadă
Urs în zăpadă. Foto: Getty Images

Un bărbat a fost dus la spitalul din Sighetu Marmaţiei după ce a fost atacat de un urs în apropierea localităţii Sarasău, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Maramureş, Ionela Cozma.

Potrivit acesteia, citată de Agerpres, poliţiştii Secţiei 6 Sarasău au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat a fost atacat de un animal sălbatic.

"La faţa locului, poliţiştii au identificat victima ca fiind un bărbat de 37 de ani din Remeţi, iar din primele verificări au constatat faptul că bărbatul ar fi fost atacat de un urs. Bărbatul a fost transportat la Spitalul municipiului Sighetu Marmaţiei în vederea acordării de îngrijiri medicale", a precizat reprezentantul IPJ Maramureş.

Tot mai multe incidente cu urși au loc în România. La Predeal, un bărbat aflat pe pârtie a fost fugărit de urs minute în șir, după ce a încercat să-l alunge în pădure. Iar în urmă cu câteva săptămâni, un pui de urs a fost filmat în timp ce traversa o zonă în care se aflau turiști, în apropiere de zona de telescaune. 

Cristian Remus Papp - volunar "Granițe pentru urși" - a explicat la Digi24 care este motivul pentru care urșii au ajuns să fie un pericol în zonele turistice. Acesta a precizat că de cele mai multe ori animalul poate asocia mirosul omului cu hrana.

"Fie îl asociază cu o posibilă pradă, fie mirosul omului este asociat cu hrana. Omul îi ofera un acces facil la surse de hrană pe care nu o găsește în pădure", a declarat Papp la Digi24.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri