Un șofer de troleibuz a găsit un rucsac cu 4.000 de euro. Gestul său i-a adus titlul "Angajatul lunii"

Data actualizării: Data publicării:
Romania Promotes Tourism To Boost Economy
Foto: Gulliver/Getty Images

Un șofer de troleibuz din Brașov a fost desemnat "Angajatul lunii" de către Regia Autonomă de Transport Brașov, după ce a intrat în posesia unui rucsac în care se aflau 4.000 de euro și a reușit să găsească călătorii care îl uitaseră.

Alexandru Nechifor a povestit pentru NewsBv.ro că a observat o familie de turiști străini care a urcat în troleibuzul pe care îl conducea, iar la scurt timp după ce au coborât un alt călător i-a dat un rucsac uitat în mijlocul de transport în comun.

„Într-o zi am observat că la capătul de linie ”Rulmentul” s-a urcat o familie de turiști. După cum vorbeau și după cum erau îmbrăcați, se vedea că vizitează orașul. Mi-am văzut de drum, dar am observat că la «Făget» au coborât. N-a trecut mult și un călător mi-a pus pe bord un rucsac, spunându-mi că l-a uitat cineva. Imediat mi-am dat seama că este al celor pe care îi remarcasem, dar nu puteam abandona troleibuzul pentru a pleca în căutarea lor”, ne-a povestit Alexandru Nechifor pentru Newsbv.ro

Turiștii cehi și-au dat seama că și-au uitat rucsacul în troleibuz și au cerut ajutorul unui alt șofer RATBV, iar „din telefon în telefon”, conducătorii auto au reușit să identifice locul în care se afla rucsacul.

Alexandru Nechifor s-a întâlnit cu turiștii la căpătul liniei și le-a dat rucsacul, iar aceștia au vrut să-l recompenseze cu 50 de euro.

„M-am întâlnit cu cehii la capătul de linie, le-am dat bagajul și i-am rugat să verifice conținutul. Erau acolo actele lor de călătorie și peste 4.000 de euro. Erau toate la locul lor. Au vrut să-mi dea 50 de euro, dar le-am zis că în familia mea cinstea nu se cumpără pe bani”, a încheiat Alexandru Nechifor.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri