Un tânăr din Olt a primit o amendă de 5.000 după ce a sunat la 112 și a spus că se sinucide, apoi s-a culcat

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta smurd 112
Ambulanță SMURD la intervenție.

Un tânăr de 24 de ani a sunat la 112 și a anunțat că se sinucide, însă când au reușit să-l găsească polițiștii acesta dormea în locuința sa. Drept urmare, tânărul a fost amendat cu 5.000 de lei pentru apel fals.

Potrivit IPJ Olt, polițiștii au fost alertați de un tânăr, de 24 de ani, din comuna Strejești care a sesizat că se va sinucide.

La data de 19 februarie, în jurul orei 05.00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat prin 112 de un tânăr, de 24 de ani, care spunea că se află în Slatina și se va sinucide. După efectuarea apelului, apelantul nu a mai răspuns la telefon.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au demarat de verificări, iar activitățile au fost extinse și pe raza comunei Strejești, unde apelantul avea domiciliul. Tânărul a fost găsit acasă, dormind, și nu a putut motiva gestul său.

Pentru falsa alarmare, polițiștii l-au sancționat contravențional pe tânăr cu o amendă de 5.000 de lei.

Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 se sancționează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei. De asemenea, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție este sancționată cu amendă de la 1.500 de lei la 5.000 de lei.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri