Un violator eliberat mai devreme a agresat o fetiță de 13 ani. Mărturiile făcute de mama ei

Data publicării:
violator fetita 13 ani sector 2 bucuresti

Fata de 13 ani agresată de un fost deţinut în scara unui bloc din Pantelimon a fost nevoită să stea faţă-n faţă cu cu violatorul recidivist, la secţia de poliţie. L-a recunoscut din prima pe individul care a atacat-o şi le-a povestit poliţiştilor întreaga scenă. Acum are nevoie de asistenţă psihologică pentru a depăşi trauma. Individul a fost arestat. Bărbatul a fost printre primii infractori eliberaţi înainte de termen în baza legii recursului compensatoriu. A făcut 6 ani din cei 7 primiţi pentru viol şi a rezistat doar patru luni în libertate, înainte să atace din nou.

„Totul s-a întâmplat în această scară de bloc din sectorul 2 al Capitalei. Fetița de 13 ani venise să își viziteze bunica însă nu a mai apucat să ia liftul până la etajul 9, pentru că agresorul a urmat-o până la parterul blocului, unde a agresat-o. În acele momente s-a speriat și și-a anuntat rudele că a fost agresată”, relatează Andreea Milea, jurnalist Digi24.

Rudele victimei au depus plângere la poliţie. Mama fetei este însă şocată de cele întâmplate.

Era șocată. Mi-a spus că a ajuns în dreptul scării și în spatele ei bărbatul a întrebat-o cât e ceasul, fetița a răspuns. La lift i-a spus dacă urcă până la etajul 10 cu el, fetița l-a refuzat şi atunci el a apucat-o de mâna dreapta și cu cealaltă i-a ridicat cu forța geaca și i-a introdus mâna în pantaloni. După ce a plecat de la mama mea, el a urmărit-o pe stradă. A fugit după ea. Fetița a fugit și a intrat la o spălătorie auto și a cerut ajutor acolo unor oameni. L-au imobilizat câteva minute, i-au spus să o lase în pace și apoi el a plecat”, povestește mama fetei agresate.

„A venit fata acasă speriată, că a pus un bărbat mâna pe ea. Am fost după el dar nu l-am prins”, a spus unchiul fetei.

Ea va avea nevoie acum de lungi şedinţe la psiholog pentru a putea depăşi trauma.

Se uită tot timpul în spatele ei să vadă dacă e cineva. Tot timpul îmi spune: mami, nu cred ce mi s-a întâmplat!”, mai spune mama fetiței.

În trecut, agresorul a fost condamnat de două ori: prima oară pentru furt, a doua oară pentru viol. A fost condamnat la 7 ani de închisoare în 2011. Legea recursului compensatoriu i-a permis însă să se elibereze din puşcărie cu un an mai devreme.

Cine a dat legile acestea să se simtă vinovat atunci când se întâmplă chestiile astea. Ar trebui să și plătească într-un fel sau altul. Legile se dau după ureche”, spune un vecin al familiei.

Rata de recidivă cea mai mare o regăsim în randul celor care au comis infracțiuni la viața sexuală și aici mă refer în general la violatori și în special la pedofili. Oamenii aceștia nu se vindecă”, spune Dan Antonescu, criminolog.

Specialiştii spun că România nu are un program care să ajute cu adevărat la reintegrarea în societate a celor proaspăt eliberaţi din închisoare.

Pe de-o parte nu avem instituții de reabilitare competente în penitenciar, pe de altă parte nu avem mecanisme de urmărire a fostului deținut după ce e eliberat. Că se întâmplă astfel de lucruri este un semnal că la momentul de față mecanismul este profund defect. Statul român nu face niciun efort să reabiliteze indivizii, decât pe hârtie”, afirmă Gabriel Diaconu, medic psihiatru.

Agresorul fetei nici măcar nu avea voie să păşească în Bucureşti, în baza unei interdicţii date de instanţă pe o perioadă de cinci ani.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri