Deputat PSD: Recursul compensatoriu, inițiat de un ministru tehnocrat care a preferat să construiască școli în loc de penitenciare

Data actualizării: Data publicării:
Nicusor Halici, presedintele Comisiei juridice, de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor, participa la lucrarile comisiei, in Bucuresti, marti, 17 septembrie 2019. Foto: Alexandru Dobre/Mediafax Foto
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax Foto

Deputații urmează să voteze astăzi pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu. Controversatul act normativ, care va continua să-și facă efectele și după dispariția sa, a fost discutat ieri în comisia juridică. Toți parlamentarii prezenți au votat pentru abrogare, chiar dacă unii dintre ei votaseră, la începutul anului 2017, și pentru adoptare.

Stelian Ion, deputat USR: „Ideea că această lege va produce oricum efecte și că este inutilă abrogarea ei e o aberație din start.”

Nicușor Halici, deputat PSD: „Măsura a fost inițiată și dintr-un motiv care (!?) nu trebuie să îl explic eu, decât să mă raportez la el, de către un ministru tehnocrat care a preferat să contruiască grupuri sanitare în școli sau școli și grădinițe decât să construiască penitenciare.”

Alfred Simonis, deputat PSD: „Poziția PSD pe această lege, vom vota pentru abrogarea recursului compensatoriu fără ezitare.”

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției: „Securitatea cetățenilor români nu e de negociat, nu mai putem tolera nesiguranța. Creștem numărul de locuri de detenție, calitate îmbunătățită. Să punem pe picioare sistemul de probațiune, care acum e mai mult formal, nu e eficient.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri