UTILITAR. Pentru a ieși din țară cu o mașină împrumutată este necesară o procură

Data publicării:
trafic masina mai-1

Dacă plecaţi din ţară cu o maşină care nu vă aparţine aveţi nevoie de mai multe acte, în funcţie de ţările pe care le tranzitaţi. Dacă aţi împrumutat maşina de la un prieten, atunci aveţi nevoie de o procură din partea propritarului. Dacă maşina este în leasing, nu puteţi ieşi cu ea din ţară fără acordul firmei la care aţi încheiat contractul de cumpărare.

Când ieşiţi din ţară cu o maşină închiriată aveţi nevoie de o procură. În cazul în care maşina aparţine firmei la care lucraţi, atunci aveţi nevoie de o împuternicire specială, cu ştampilă, din partea reprezentantului legal al firmei la care lucraţi, dar şi de o procură autentificată la notar, în cazul în care sunteţi persoană fizică.

Turcia este una dintre ţările care are condiţii speciale pentru cei care vor să tranziteze acest stat cu maşina. În primul rând, aveţi nevoie de o asigurare tip carte verde. Dacă maşina aparţine altcuiva, atunci aveţi nevoie de o împuternicire, tradusă în limba turcă, din partea proprietarului. Acelaşi lucru se întâmplă şi dacă maşina este luată în leasing. Dacă maşina este închiriată, atunci aveţi nevoie de contractul de închiriere, tradus în limba turcă, legalizat şi cu apostilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri