Sari la conținut

 VIDEO. „Marșul Diversității” vs „Marșul Normalității”

Sute de oameni au participat la Marşul Diversităţii din Capitală.

„Am venit cu prietenele mele sa susținem comunitatea LGBT”, spune o tânără.

Sper ca, în timp, lumea să se trezească la realitate și să înțeleagă că suntem cu toții oameni”, adaugă o alta.

Participanții la Marșul Diversităţii au primit și sprijinul mai multor oficiali. Violeta Alexandru, ministru delegat pentru Consultare Publică și Dialog Social: „Vă doresc să fiţi respectaţi. Sunt foarte fericită să fiu alături de voi şi să simt şi în echipa guvernamentală aceeaşi dorinţa de a fi liberi, să spui ce simţi şi cum simţi si ceea ce vrei să faci”.

Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii: „Cred că este un eveniment foarte important, pentru a demonstra că drepturile omului sunt nişte drepturi egale pentru toţi şi, de aceea, ambasada Marii Britanii este foarte fericită să participe”.

Însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson: „În Statele Unite avem o lungă tradiţie în a sprijini comunitatea LGBT. O societate tolerantă este o societate puternică. În lumina celor întâmplate la Orlando, săptămâna trecută, cred că este important să fim împreună”.

Carlos Alberto Hernandez, ambasadorul Argentinei: „Mi se oare o idee bună să-i sprijin pe toţi cei care luptă împotriva discriminării. Am venit la această paradă împreună cu soţia mea”

De partea cealaltă, alţi oameni au organizat un aşa-zis marş al normalităţii, pentru a cere interzicerea căsătoriei între persoane de acelaşi sex

Tudor Ionescu, preşedintele Partidului Noua Dreaptă: „Suntem astăzi aici pentru a susţine instituţia familiei creştine tradiţionale, pentru a spune un NU explicit căsătoriilor între homosexuali. Codul Civil românesc spune foarte clar că familia este întemiată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, o prevedere pe care noi ne-o dorim înscrisă şi în Constituţia României”.

Reporter: „Care este mesajul pe care vreţi să îl transmiteţi?”

Tânăr: „Consacrarea valorilor tradiţionale româneşti, implicit familia creştină”.

Femeie: „Susţinem căsătoria între o femeie şi un bărbat. Aceasta este familia - eu, soţul şi cele două fete”.

Astfel de marşuri au loc, zilele acestea, în mai multe capitale ale lumii. Marșul din Londra a avut loc sâmbătă, urmează altele la Istanbul şi New York.