VIDEO Șase treceri pentru pietoni în 200 de metri: Situație inedită într-un cartier din Târgu Jiu

Data actualizării: Data publicării:
treceri de pietoni
Șase treceri pentru pietoni în 200 de metri: Situație inedită într-un cartier din Târgu Jiu. Foto: Captură video

Situație inedită: câte o trecere de pietoni pentru aproape fiecare casă. Se întâmplă într-un cartier din municipiul Târgu Jiu. Locuitorii nici măcar nu și-au dorit așa ceva, a fost decizia administratorilor drumului și a poliției rutiere.

În cartierul Narciselor sunt aproximativ 100 de locuințe. Oamenii au așteptat 10 ani pentru utilități, dar când a fost vorba să traseze trecerile de pietoni, autoritățile au căpătat viteze supersonice.

Anamaria Ianc - jurnalist Digi24: Haideți să vedem împreună câte treceri de pietoni au decis autoritățile locale că sunt necesare pe o distanță de nici 200 de metri. Aceasta este prima trecere de pietoni, iar la capătul străzii am găsit cea de a 6 trecere pentru pietoni.

Anamaria Ianc - jurnalist Digi24: De pe strada cu cele 6 treceri de pietoni am ajuns pe strada cu, surpriză, 8 treceri de pietoni așezate în linie dreaptă la o distanță una față de cealaltă de nici 30 de metri.

În zonă ar fi nevoi mai urgente, spun locuitorii. De exemplu, lacul este colmatat, iar pe spațiul verde iarba este netunsă. În plus, nu există coșuri de gunoi.

Localnic: Cred că sunt doar ca să fie făcute.
-Semnalizate fiecare cu câte 2 indicatoare.
-Da, e multă investiție și cred că nu sunt utile.

-Pentru copii sunt utile.
-Toate 5?
-Dacă așa le-a făcut.

Anamaria Ianc - jurnalist Digi24: În timp ce autoritățile trasează treceri de pietoni inutil, în această intersecție din centrul municipiului Târgu Jiu vizibilitatea pentru șoferi este zero, atunci când ajung în dreptul trecerii de pietoni. Nu există cei 25 de metri care trebuie să fie lăsați așa cum prevede OUG 195/2002 care privește regulile de circulație.

-Vi se pare că există suficientă vizibilitate pentru șoferi la trecerea de pietoni?
-Nu prea.
-Sunt mașinile parcate prea aproape?
-Da, sunt. E distanța, uitați, e prea mică la trecere.

Autoritățile locale admit abundența de treceri de pietoni, însă au și o explicație. Așa a fost proiectul.

Bogdan Bejinaru - viceprimar Târgu Jiu: A fost proiectat în anul 2018. Ca orice obiectiv de investiții la vremea respectivă, așa s-a obținut avizul de la Poliția Rutieră.
-Înțeleg că anul acesta în luna august veți interveni și veți remedia.
-Bineînțeles. Vor fi introduse pe ordinea de zi la comisia de circulație și se va remedia acest lucru, dar, subliniez, la vremea respectivă așa s-a luat avizul de la Poliția Rutieră.

Lucrarea a costat aproximativ 3 milioane de lei, bani din bugetul local.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri