Vlad Voiculescu, după moartea lui Călin Farcaș: Curățenie de urgență în „viermuiala” de la Agenția de Transplant

Data publicării:
vlad voiculescu_govro

Românii nu mai sunt primiți pentru transplant pulmonar la clinica AKH din Viena după scandalul declanșat de Narcis Copcă și Gabriela Firea în 2016, afirmă fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, după moartea lui Călin Farcaș. În plus, el adaugă că Ministerul Sănătății trebuie să facă curățenie de urgență în „viermuiala” de la Agenția Națională de Transplant.

Călin Farcaș a murit. Tânărul de 29 de ani a aşteptat doi ani un transplant de plămân care nu a putut avea loc deoarece ţara noastră nu şi-a mai prelungit înţelegerea cu Eurotransplant, instituția prin care se făceau operaţii la Viena.

În lipsa unui acord, pentru Călin nu a fost disponibilă nici varianta unei operaţii plătite, deşi strânsese cei 200.000 de euro.

Fostul ministru Vlad Voiculescu a scris pe Facebook un mesaj dur:

„Călin Farcaș a murit. Fiecare veste ca asta te lasă puțin fără aer. Pentru Călin s-au mobilizat sute de oameni să îi dea șansa la viață pe care statul i-o confiscase. Călin avea 29 de ani. Călin avea recomandare de transplant pulmonar.

Transplant pulmonar care la noi nu a fost posibil pentru că avem un centru la început de drum* iar la centrele mari din străinătate, românii nu mai sunt primiți. Mai precis, românii erau primiți la AKH Viena, dar nici acest lucru nu mai este posibil după scandalul declanșat de Narcis COPCĂ și Gabriela FIREA în 2016**.

Călin a fost respins de AKH nu datorită patologiei complexe ci pentru faptul că era român, și cu statul român există un anumit tip de "înțelegere". Ar putea fi numită la fel de bine și "neînțelegere".

Ministerul Sănătății are obligația să facă de urgență curățenie în viermuiala (cuib de vipere este prea mult) de la Agenția Națională de Transplant și să introducă România în Eurotransplant. Chiar dacă asta o să strice treburile câtorva infractori cu talent și titluri din transplantul românesc. Oamenii cinstiți - medici și pacienți - o să aibă de câștigat.

Astea sunt momentele care ne amintesc tuturor că să fii român înseamnă și să fii prizonier al incompetenței statului român și al nemerniciei reprezentanților lui.

Astea sunt momentele care ne amintesc tuturor că să fii român înseamnă să rămâi din ce în ce mai des fără aer.

Sau fără aer deloc... așa cum l-au lăsat pe Călin.

* Pe lângă faptul că este la început de drum, aici s-au investit peste 10 milioane de euro (când ungurii au investit 3), nu există un medic angajat (ci unul voluntar care dă fuga din Germania când e cazul), a fost acreditat în mod ilegal, etc.

** Scrisoarea de amenințare la adresa AKH și a medicilor Eurotransplant comandată de Narcis Copcă vorbește de la sine: https://bit.ly/2Nlm9GN

Citiți și

Cum a murit, cu banii în mână, Călin Farcaș, așteptând de 2 ani un transplant de plămâni. Statul român l-a lăsat de izbeliște

Sorina Pintea: Răspunsul la întrebarea de ce a murit Călin Farcaș e imposibil de dat

Ultimul mesaj postat de Călin Farcaș: „Nu mai am putere să mă lupt și cu statul. Este extrem de frustrant și umilitor”

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri