Soția agresorului de la Onești a fost arestată

Data actualizării: Data publicării:
femeie cu o geanta in mana flancata de politisti
Momentul în care soția agresorului este ridicată și condusă către mașina poliției Foto: captură video Digi24

Soția agresorului de la Onești, care a omorât cu cuțitul doi muncitori pe care i-a sechestrat într-un apartament, a fost arestată marți.

Judecătoria Onești a decis arestarea preventivă a soției agresorului, pentru complicitate la lipsire de libertate, informează Digi24. 

Decizia Judecătoriei Oneşti poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bacău.

Comisarul şef Anton Cristian Gheorghe, directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR, a declarat marţi că soţia agresorului l-a încurajat în permanenţă în demersul său.

"Soţia lui i-a transmis că face bine ceea ce face. (...) Ea stătea deasupra apartamentului în care avea loc incidentul. Era la nişte prieteni, în mod constant, mai ales soţia mergea acolo", a precizat acesta.

Femeia fusese reținută după ce anchetatorii au stabilit că, în timpul evenimentului de luni, ea se afla la etajul 4 al aceleiași clădiri, cu un etaj mai sus față de apartamentul groazei. Polițiștii au găsit în geanta ei mai multe coliere din plastic.

Tragedia de la Onești a pornit chiar de la apartamentul în care au fost înjunghiați cei doi muncitori. Apartamentul a fost pierdut în urma unui proces penal îndreptat împotriva soției agresorului în urmă cu 12 ani. Ea a fost acuzată de o delapidare în dauna companiei unde lucrau cele două victime și, pentru a acoperi prejudiciul, justiția i-a confiscat apartamentul situat într-un bloc cu patru etaje din orașul Onești.

În tot acest timp, agresorul se pare că nu a acceptat că a pierdut apartamentul.

Firma la care erau angajați cei doi muncitori care au murit deținea, așadar, apartamentul încă din 2008, în urma unei decizii a instanței, dar locuința nu fusese folosită deloc de companie și, potrivit reprezentanților acesteia, recent se luase decizia de a renova imobilul pentru a caza alți angajați ai firmei respective. Cei doi muncitori, electricieni de profesie, au fost trimiși acolo pentru a face o evaluare în vederea unei viitoare renovări și se pare că vecinii sunt cei care l-au anunțat pe fostul proprietar că sunt persoane prezente în apartament. Bărbatul a mers acolo, i-a amenințat pe cei doi cu cuțitul și a sunat la poliție pentru a cere ca răscumpărare o sumă de bani, astfel încât să încerce să recupereze apartamentul pierdut.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri