Video Spania confiscă bijuterii antice de aur în valoare de 60 de milioane de euro care au fost furate din Ucraina

Data publicării:
bijuterii spania ucraina
Artefactele erau însoţite de documente falsificate. Foto: Twitter

Spania a confiscat artefacte antice de aur în valoare de 60 de milioane de euro (63,6 milioane de dolari), furate din Ucraina, după ce hoţii au fost prinşi încercând să le vândă la Madrid, a anunţat luni poliţia spaniolă, citată Reuters. Cele 11 obiecte, în principal bijuterii, printre care se numără coliere, brăţări şi cercei cu modele elaborate, au fost datate în perioada greco-scitică, între secolele al VIII-lea şi al IV-lea î.e.n., arată autoritățile.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


Obiectele au fost expuse într-un muzeu din Kiev, capitala Ucrainei, în perioada 2009-2013 şi au fost scoase ilegal din ţară în 2016, a precizat Poliţia Naţională din Madrid într-un comunicat, fără a face public numele muzeului.

Artefactele erau însoţite de documente falsificate, conform cărora obiectele ar fi aparţinut Bisericii Ortodoxe din Ucraina, potrivit poliţiei.

Trei cetăţeni spanioli şi doi ucraineni au fost arestaţi în cadrul acestei anchete, care a început în 2021, după ce unul dintre obiecte - o centură de aur cu capete de berbec - a fost vândută în cadrul unei vânzări private la Madrid.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri