Video Străzile și gropile lor, noul coșmar al șoferilor din București: „Cum a lăsat-o regele Ferdinand, așa a rămas!”

Data publicării:
strada ghidigeni bucuresti
Strada Ghidigeni din Sectorul 5 al Capitalei, aflată la 15 minute de Centru, este plină de gropi, spre disperarea șoferilor Foto: captură video Digi24

Capitala s-a umplut de gropi și nu putem da vina pe zăpadă, pentru că a nins extrem de puțin anul acesta. Vineri, geamul unui autobuz STB s-a făcut țăndări după ce mijlocul de transport în comun a nimerit într-o groapă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Șoferii spun că pericolul de accidente rutiere este la fiecare pas, dar și mai supărător este că de la o zi la alta, sumele investite în reparațiile vehiculelor sunt tot mai mari din cauza obstacolelor din trafic.

Imaginile de mai sus au fost filmate la scurt timp după ce autobuzul care circula pe ruta liniei 253 din Capitală a intrat într-o groapă. Geamul securizat s-a făcut țăndări.

- Bineînțeles, este securizat! spune șoferul.

- De la o groapă?! Că am mai văzut de la pietre, aruncate...

- Da! La orice șoc, nu trebuie neapărat să dau în el, să-l înțep, să-l spargi. Luați un geam și dați cu el de...dați-i un șoc, mai ales că este o foaie foarte mare. Da! Este vorba de șoc, iar gropi sunt peste tot. (...) Au și autobuzele amortizoare, dar dacă vezi câte gropi sunt, sunt locuri unde dai cu caroseria de jos, povestește șoferul STB.

Indiferența și sezonul rece au măcinat multe artere în București. Pe o stradă din sectorul 5, abia îți mai dai seama că la un moment dat a fost asfalt.

Este vorba despre strada Ghidigeni din sectorul 5 al Capitalei, adică la 15-20 de minute distanță de centrul Bucureștiului. „Stradă” este un nume generos, pentru că totul arată mai mult ca o uliță. Sunt mai multe gropi decât asfalt, iar asfaltul care probabil a fost pus undeva, cu zeci de ani în urmă, aproape că a dispărut, așa că în urmă au rămas doar noroaie.

- Mă crezi că fac țara de două ori pe săptămână, mă duc până la Focșani, în fundul Moldovei, și-n alte localități, prin sud, dar ca strada asta nu am pomenit? spune un șofer.

- Asta de când nu a mai fost refăcută?

- Dar a fost vreodată? Niciodată! E un dezastru total. Dacă vine ambulanța pe stradă, face un sfert de oră aici ca să ajungă dintr-un capăt în altul. Cum a lăsat-o regele Ferdinand, că dânsul a avut o lucrare, avut un apeduct pe dedesubt și cum a lăsat-o, așa a rămas, adică peste 100 de ani are. Ne întoarcem înapoi cu 100 de ani cel puțin, constată cu amărăciune șoferul.

- Și taxiul, de multe ori îl chemăm, săracii greșesc strada și nu prea vor să mai vină a doua oară. Le spunem să vină pe o altă stradă pentru că pe aici nu se poate circula. Aici încă este bine, să mergeți mai încolo să vedeți gropane mari, foarte mari, îndeamnă un locuitor din zonă.

- Câți bani am băgat în bucșăraie și de toate. E singura investiție pe care o vezi pe strada asta! Când plouă sau ninge dai într-o groapă, s-a rupt roata, povestește un alt șofer.

Oamenii spun că șoseaua nu a mai fost asfaltată sau reparată de cel puțin 11 ani, însă promisiuni primesc an de an.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri