Surse: Viorica Dăncilă a obținut fotografia pentru care Dragnea a plătit 100 000 de dolari

Robert Kiss Data publicării:
viorica dancila si mike pence
Foto: gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă va pleca la finalul lunii septembrie pentru câteva zile în Statele Unite ale Americii. Așa cum a anunțat în exclusivitate Digi24.ro, Dăncilă va avea o întâlnire la New York cu reprezentanți ai mediului de afaceri, organizată de Camera de Comerț Româno-Americană. Dar, conform unor surse guvernamentale, premierul va avea și o discuție cu vicepreședintele SUA, Mike Pence.

Viorica Dăncilă va fi plecată în SUA în perioada 23-28 septembrie, în aceeași perioada în care la New York va fi și președintele Klaus Iohannis, care participă la Adunarea Generală a ONU.

Încă de săptămâna trecută, echipa premierului încerca să obțină o întâlnire la nivel înalt, în încercarea de a puncta în campania electorală cu o fotografie care să o valideze drept partener al SUA, au declarat surse oficiale pentru Digi24.ro. 

Nu este clar dacă întrevederea dintre premierul României și vicepreședintele SUA este aranjată în baza unui contract de lobby. În trecut, conform documentelor postate pe site-ul Departamentului de Justiție al SUA, unde legea obligă firmele de lobby să declare contractele și sumele cu clienții interni și externi, PSD a încheiat un contract pentru Liviu Dragnea în vederea obținerii unei întâlniri cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, și a unor interviuri la CNN. 

Contractul PSD a fost încheiat cu compania Madison & Company LLC, contra sumei de 100 de mii de dolari. Conform documentului, compania de lobby ar fi trebuit să îi asigure întâlniri cu Mike Pence și Paul Ryan, speaker-ul Camerei Reprezentanților din Congresul american, aceste întâlniri urmând să aibă loc ”cât de curând posibil”. Totodată, în cei 100 de mii de dolari intrau și întâlniri cu ”mediul academic” și interviuri în presa americană, cu mențiune specială pentru CNN. 

Și Călin Popescu Tăriceanu a plătit servicii de lobby și consultanță în America în valoare de 50 de mii de dolari și 170 de mii de euro. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri