Sylvia Hoișie, „mama Polidinului”, spune că-și va face vaccinul COVID, la 93 de ani. „Sunt sigură că e bine făcut”

Data publicării:
Doze de vaccin ținute în mâini de medici
Vaccin anti-COVID-19. Foto: Getty Images

Sylvia Hoișie, cunoscută ca „mama Polidinului” pentru că a lucrat în echipa de cercetători ce a dezvoltat acest imunomodulator în anii '60, spune că se va vaccina împotriva COVID-19 și este convinsă că vaccinurile care urmează să primească aprobare pentru a fi puse pe piață sunt sigure.

„Dacă îl voi obține, sigur că îl voi face. Nu numai eu, ci toată familia mea. Eu am încredere în vaccin”, a spus Sylvia Hoișie, care are 93 de ani.

În ceea ce privește eventuale precauții legate de vârstă, Hoișie nu crede că se pune problema.

„Cred că nu există. Cred că cei care au cercetat – și ce nu se putea cerceta în scurt timp pe om au cercetat pe animale – au avut rezultate benefice. Și nu cred că este dăunător oamenilor în vârstă, nimănui nu-i e dăunător. Sigur, ca orice vaccin, poate da niște reacții, dar sunt atât de mici față de benefcii”, a spus ea.

„Febra este foarte mică și chiar dacă există febră, nu e nimic. Un pic de roșeață, o ușoară durere, dar și la o simplă injecție poți să faci reacții care nu sunt dăunătoare”, a adăugat ea.

Hoișie mai spune că vaccinul a fost făcut foarte repede, în câteva luni și, chiar dacă cercetarea nu a putut oferi toate răspunsurile în acest interval scurt de timp, e convinsă că vaccinul e sigur.

„Suntem în secolul 21. Cu aparatura de acum, sunt sigură că vaccinul e bine făcut. Nu e perioada anilor 50-60, este perioada 2020. Sunt sigură că e bun. Mai ales, cei care l-au făcut, companiile care au făcut cele 3-4 vaccinuri care sunt date pentru a obține documentația sunt bine controlate, nu numai în America, ci și în Uniunea Europeană”, a spus Hoișie.

„Suntem în 2020, când se pregătesc călătorii pe Lună, se fac atâtea lucruri noi, cum putem crede că nu se poate face? Se poate. Mai durează mult obținerea documentelor, dreptul de a-l folosi”, a adăugat ea.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri