Video Terasele ilegale din Centrul Vechi al Capitalei trebuie să dispară. Patronii au termen până la 1 iulie

Data actualizării: Data publicării:
Bucharest, Rumania - 28.04.2018: Tourists in Old Town and Restaurants on Downtown Lipscani Street, one of the most busiest streets of central Bucharest
Centrul Vechi al Capitalei. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

Primarul general face revoluție în Centrul Vechi al Capitalei. Chiar dacă a început deja sezonul teraselor pline, Nicușor Dan vrea să le dărâme pe cele construite ilegal. Patronii au termen până la 1 iulie.

Nicușor Dan le-a dat termen proprietarilor de localuri din Centru Vechi să își refacă terasele până pe 1 iulie.

Există acolo construcții care împiedică accesul salvării și al pompierilor. Toate elementele fixe incepe sa fie demolate. Poliția locală se va duce acolo, va soma și dacă proprietarii nu le vor lua, intervenim noi”, a afirmat Nicușor Dan la interviurile Digi24.ro.

Trebuie să fie eliminate podețele pe care se sprijină mesele, stâlpii de suport ai teraselor și jardinierele de pe străzi.

Proprietarii de localuri trebuie să aducă modificări teraselor astfel încât între ele să fie o distanță de 4 metri pentru accesul mașinilor pompierilor.

- Ar fi nevoie pentru ca mi se pare ca nu e deloc loc.

- Ar trebui să se facă la toamnă, dar probabil că sunt necesare pentru siguranța tuturor.

Pe unele străzi din Centru, au fost trasate linii în care să se încadreze terasele pe viitor. Proprietarul unui restaurant este nemulțumit că trebuie să distrugă terasa, în condițiile în care se încadrează în acel spațiu.

Leo Alati - proprietar de restaurant: Pe o stradă pe care se permite, trebuia să se gândească diferit, pentru că asta ne aduce un profit. Plătim destul pentru ocupație de sol și autorizație de funcționare. Acum e vară, e ok, soare. Iarna ce facem?

Daniel Mischie - propietar de restaurante: Considerăm că este nevoie de un spațiu în care terasa să fie permanentă și de un spatiu în care terasa să poată să se acomodeze, ele să fie imediat ridicate în caz de nevoie.

Mesele, scaunele și copertinele care acoperă terasele vor rămâne în baza unor avize de funcționare.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri