Ucrainean depistat cu 390.000 de dolari în rucsac la Siret. A revendicat încă 100.000 de dolari găsiți ieri la o femeie

Data actualizării: Data publicării:
1690372527118-img0278-S4
Sursa foto: Poliția de Frontieră

Un ucrainean a venit la sediul PTF Siret cu 390.000 de dolari într-un rucsac și a spus că suma de 100.000 de dolari confiscată ieri de la o femeie îi aparține tot lui, informează Poliția de Frontieră.

O femeie cu dublă cetățenie româno-ucraineană a fost depistată, ieri, în apropierea punctului de trecere a frontierei Siret, în timp ce călătorea pe jos, iar în rucsacul său a fost găsită suma de 100.000 de dolari pentru care nu a putut oferi dovada declarării în vamă. Tot ieri, câteva ore mai târziu, la sediul PTF Siret a venit un bărbat ucrainean care susținea că cei 100.000 de dolari îi aparțin.

Bărbatul de 50 de ani avea asupra lui un rucsac în care a declarat că mai are 400.000 de dolari, iar toată suma, împreună cu cea a femeii, este a lui.

În urma unor verificări specifice cu privire la documentele prezentate de bărbat pentru banii pe care-i deținea și a constatării faptului că există neconcordanțe între declarațiile femeii și ale bărbatului, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații.

Drept urmare, în urma inventarierii valutei din rucsasul bărbatului, s-a constatat că este vorba de 390.000 de dolari, valută care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. Astfel, în total, în cursul zilei de ieri, polițiștii de frontieră au confiscat de la ambele persoane, suma de 490.000 de dolari.

Polițiștii de frontieră fac verificări în vederea documentării întregii activități infracționale sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri