Video Un nou azil al groazei descoperit în Voluntari. 26 de bătrâni erau închiși într-o seră, în plină caniculă

Data actualizării: Data publicării:
azil voluntari
Încă un azil clandestin în Voluntari. Foto: Captură video Digi24

Încă un caz șocant iese la iveală în orașul Voluntari, unde 26 de bătrâni și oameni cu dizabilități au fost salvați dintr-un azil al groazei, descoperit joi de autorități. Pacienții erau forțați să doarmă într-o seră, în plină caniculă.

Valentin Stan, jurnalist Digi24: Reprezentanții prefecturii Ilfov alături de inspectorii DSP au făcut această descoperire ieri. Au mers la unul dintre căminele din Voluntari, în momentul în care au intrat în acel centru au văzut că toate camerele destinate pacienților erau amenajate afară, într-o seră. Imaginați-vă că se întâmpla în plin cod roșu de caniculă, ce temperaturi se înregistrau în acele sere în care oamenii erau forțați să stea.

Este vorba despre 26 de persoane, în mare parte bătrâni, dar și persoane cu dizabilități. Cu țotii au ajuns la spital, toți cei 26 de pacienți sunt în unități spitalicești din Ilfov și București. Medicii le verifică starea de sănătate pentru că nu știu în momentul de față autoritățile ce condiții au suportat în acel centru din Voluntari, cât de mult au stat în căldură. Este evident că trebuie făcute mai multe analize, mai multe verificări. Știm că acest centru funcționa fără autorizație, tocmai de aceea managerii centrului au fost cu 10.000 de lei.

Inspectoratul de Poliţie Ilfov a deschis un dosar penal. „La data de 27 iulie a.c., poliţiştii din Ilfov au efectuat verificări la un cămin din Voluntari, unde funcţionează o asociaţie, având ca obiect îngrijirea persoanelor vârstnice. În cadrul verificărilor efectuate, asociaţia nu a putut pune la dispoziţie o licenţă valabilă de funcţionare. În cadrul activităţilor, au fost informaţi reprezentanţi ai Prefecturii Ilfov, precum şi personalul specializat din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Ilfov, pentru luarea măsurilor legale din competenţă”, a transmis, vineri, IPJ Ilfov.

În urma verificărilor, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar de urmărire penală, în care fac cercetări pentru exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activităţi şi vătămare corporală din culpă. 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri