Video Un simbol al Aradului a fost distrus în timp ce se ridica bradul de Crăciun

Data publicării:
brad arad

Un simbol al orașului Arad a fost distrus de o macara. Mozaicul situat pe platoul din fața primăriei din oraș a fost fisurat de utilajul adus să înalțe bradul de Crăciun.

Autoritățile din Arad au dus pe platoul unde se află mozaicul o macara care poate să ridice până la 250 de tone.

Operațiunea de înălțare a bradului de Crăciun a fost îndeplinită cu succes, dar a fost fatală pentru mozaicul vechi de peste 30 de ani.

Ralu Cotrău, purtător de cuvânt al Primăriei Arad: Avem de-a face cu un brad de dimensiuni impresionante, 18 metri înălțime și aproape două tone greutate. Singura modalitate de a-l monta și de a-l ancora era folosim o macara, acesta nu a zăbovit însă mai mult de două ore pe platoul din fața primăriei.

Mozaicul a fost realizat de Miloș Cristea, cel mai renumit arhitect al Aradului.

Claudiu Cristea, fiul arhitectului: Este un platou proiectat pentru acces pietonal, nu de mașini, cu atât mai puțin mașini grele.

Alexandru Nagy Vizitiu, președintele Asociației Pro Urbe Arad: În toată piața, bordurile au fost introduse până la adâncimea de îngheț, au fost dimensionate corect, ca dovadă ele nici nu s-au mișcat de atunci, ele sunt absolut fixe.

Mozaicul avea o semnificație aparte pentru locuitorii Aradului.

-Trebuia cu atenție și cu niște, mă gândesc, cauciucuri groase, ca să nu afecteze mozaicul. Acum iarăși dă-l jos și pune altul.

-N-aș vrea să-l privesc, că-mi stârnește o durere sufletească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri