Video&Foto Un șofer de camion a rămas fără marfa de 1,9 milioane de euro după controlul din vamă. Articolele urmau să ajungă în Franța

Data publicării:
marfa contrafacuta
Camionul înmatriculat în Turcia le-a atras atenția polițiștilor de frontieră, care au decis să facă verificări asupra mărfii transportate. Sursa foto: Poliția de Frontieră

Captură uriașă făcută marți de polițiștii de frontieră din Dolj. Într-un camion care venea din Turcia, oamenii legii au descoperit 10.000 de casete din piele pentru ceasuri de lux. Marfa, în valoare de 1,9 milioane de euro, urma să ajungă în Franța. Întrucât există suspiciuni că ar fi contrafăcută, polițiștii de frontieră au confiscat întreaga cantitate.

Descoperirea a avut loc marți, în jurul orei 15:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, județul Dolj. Un camion înmatriculat în Turcia, la volanul căruia se afla un bărbat turc de 38 de ani, a vrut să intre în România.

"Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunțit, ocazie cu care au descoperit, în compartimentul de marfă, 100 de cutii de carton ce conțineau articole de marochinărie, de diferite mărimi, inscripționate cu denumirea unei mărci, susceptibile de a fi contrafăcute", transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

În total, 10.000 de casete din piele pentru ceasuri de lux, în valoare de aproximativ 1.900.000 euro. Marfa urma să ajungă în Franța, spun polițiștii de frontieră.

"În prezent, în cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsuri legale prin unitatea de parchet", se arată în comunicatul de presă al Poliției de Frontieră.

10.000 de casete de ceasuri de lux, descoperite într-un camion din Turcia. Sursa foto: Poliția de Frontieră
10.000 de casete de ceasuri de lux, descoperite într-un camion din Turcia. Sursa foto: Poliția de Frontieră

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri