Una dintre victimele incendiului de la „Ferma Dacilor” a intrat în flăcări pentru a-și salva copiii. „Era foarte mult tineret acolo”

Data publicării:
incendiu-tohani
Douăzeci şi şase de persoane se aflau în pensiunea „Ferma Dacilor” din satul Tohani, județul Prahova, în momentul în care aceasta a luat foc. Foto: ISU Prahova

Douăzeci şi şase de persoane se aflau în pensiunea „Ferma Dacilor” din satul Tohani, județul Prahova, în momentul în care aceasta a luat foc. Potrivit autorităților, acolo avea loc o petrecere privată, la care participa „foarte mult tineret”. Un bărbat care a murit, în timp ce încerca să îşi salveze doi dintre copii din pensiunea cuprinsă de incendiu, era angajat al restaurantului, arată primele date obţinute de autorităţi. Soţia şi unul dintre copiii acestuia sunt victimele care au fost duse la spital.

„Se pare că era o petrecere privată, erau 26 de persoane, foarte mult tineret, o persoană adultă de 48 de ani, o persoană care a încercat să meargă să-şi salveze copiii, numai că nu a mai apucat să iasă de acolo. Iar soţia dânsului cu unul dintre copii au fost duşi de dimineaţă la Spitalul Judeţean”, a declarat, marţi după-amiază, prefectul de Prahova, Virgiliu Nanu.

El a precizat că bărbatul care a încercat să-şi salveze copiii era angajat al complexului, din datele pe care le-a primit.

Zona din pensiune care a ars era o clădire cu restaurant şi câteva spaţii de cazare la parter şi cinci camere la mansardă. Focul pare să fi izbucnit nu din restaurant, ci din zona mansardei, acolo unde erau spaţiile de cazare, a precizat prefectul.

Citește și: Cine este Cornel Dinicu, patronul „Ferma Dacilor”. Legături cu lumea interlopă, Afacerea „Portbagajul” și urmărit de SIE în Africa

Victimele sunt foarte greu de identificat

În ceea ce priveşte cauza izbucnirii focului, prefectul a declarat: ”Cred că este foarte greu să ne pronunţăm, în acest moment, cu privire la ce a declanşat acest incendiu”.

El a subliniat că în 2020 inspectorii ISU au plecat din nou într-un control, dar nu a primit încă datele cu privire la rezultatul acestuia.

La faţa locului au ajuns şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, iar în acest context prefectul de Prahova a explicat că au fost chemaţi pentru că ”am considerat că este necesar să avem şi psihologi, să încercăm să îi consiliem pentru că nu este foarte uşor să treci printr-o astfel de situaţie”.

El a precizat că cele cinci victime care au fost găsite sunt ”greu de identficat, pentru că sunt carbonizate”.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri