Valeriu Gheorghiță l-a sunat pe bărbatul vaccinat cu Moderna în loc de Pfizer. Ce adeverință de vaccinare va primi tânărul

Data publicării:
un cadru medical adminsitreaza vaccin anti-covid unui pacient
Vaccinare anti-COVID-19 Foto: GettyImages

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, l-a sunat, miercuri, pe tânărul vaccinat cu Moderna în loc de Pfizer. În cazul său nu se impune reluarea schemei de imunizare, anunță Comitetul național pentru vaccinare.

Gheorghiță a solicitat contactul tânărului vaccinat cu Moderna în loc de Pfizer, la Centrul de Vaccinare de la Romexpo, și i-a telefonat pentru a-l liniști din punct de vedere medical.

În cazul său nu se impune realuarea schemei de imunizare, iar starea lui actuală este bună, transmite CNCAV, potrivit Mediafax.

S-a solicitat DSP București efectuarea unei evaluări oficiale la centrul de vaccinare de la Romexpo, pentru verificarea modului în care procedurile în vigoare au fost respectate, implementarea delimitării fluxurilor, în funcție de tipul vaccinurilor utilizate, respectiv remedierea eventualelor disfuncționalităților constatate.

CNCAV precizează că tânărului îi va fi eliberată adeverința de vaccinare unde va fi menționat tipul vaccinului administrat la rapel.

Tânărul a fost vaccinat cu Pfizer ca primă doză, iar la rapel, din greșeală, i s-a administrat vaccin de la Moderna.

Bărbatul a mers să-și facă rapelul și, deși avea adeverința de vaccinare de la prima doză - a și spus că prima doză a fost Pfizer -, din greșeală a fost trimis într-un cabinet unde vaccinarea se făcea cu Moderna. A aflat că a primit doza greșită abia după ce a fost vaccinat.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri