Vântul puternic strică planurile turiștilor. Gondola care urcă la Cota 2000 din Bucegi, oprită temporar

Data actualizării: Data publicării:
cota 2000 sinaia
Sursa foto: captură video infoalpin.ro

Instalațiile de transport pe cablu din Sinaia urcă, joi, doar până la Cota 1400. Din cauza rafalelor de vânt, gondola care urcă la Cota 2000 din Bucegi nu a fost pornită deloc, scrie News.ro.

Minivacanța de Sfântul Andrei și de 1 Decembrie a făcut ca mii de români să petreacă weekendul prelungit în stațiunile din Valea Prahovei.

Viscolul le dă, însă, bătăi de cap turiștilor. Din cauza vântului care suflă cu putere, joi, turiştii pot urca cu instalaţiile de transport pe cablu din staţiunea Sinaia doar până la Cota 1400 din Masivul Bucegi. Atât gondola, cât şi telecabina care urcă la 1400 de metri altitudine funcţionează până la ora 17:00.

Administraţia domeniului schiabil din Sinaia a transmis că gondola Carp, care urcă pe tronsonul Cota 1400-Cota 2000, nu a fost pornită deloc, din cauza vântului puternic.

Deşi la munte a nins în ultima perioadă, doar la Azuga se poate schia, scrie sursa citată. Administratorii domeniului schiabil al staţiunii au anunţat, miercuri, că a fost amenajată pârtia de începători Sorica.

Turiştii aflaţi pe Valea Prahovei zilele acestea pot participa la evenimentele organizate de autorităţile locale.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri