VIDEO. Momentul în care un urs încearcă să dărâme gardul unei case din Azuga. Animalul a fost alungat de motorul mașinii

Data publicării:
urs in azuga
Urs filmat în Azuga. Foto: Captură video

Un urs a fost filmat de localnici în staţiunea Azuga, în timp ce încerca să intre într-o gospodărie. Animalul a rupt mai multe scânduri din gard și a fost alungat de cei care au surprins momentul și l-au făcut public pe o rețea socială.

Potrivit imaginilor video postate pe Facebook, doi urşi au coborât în staţiune, unul dintre ei încercând să intre într-o gospodărie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ursul a rupt scânduri din gard şi a încercat de mai multe ori să îl doboare, el fiind alungat de localnici care au început să facă zgomot şi să ambaleze motorul maşinii.

Tot mai multe incidente cu urși au loc în România. La Predeal, un bărbat aflat pe pârtie a fost fugărit de urs minute în șir, după ce a încercat să-l alunge în pădure. Iar în urmă cu câteva săptămâni, un pui de urs a fost filmat în timp ce traversa o zonă în care se aflau turiști, în apropiere de zona de telescaune.

Cristian Remus Papp - volunar "Granițe pentru urși" - a explicat la Digi24 care este motivul pentru care urșii au ajuns să fie un pericol în zonele turistice. Acesta a precizat că de cele mai multe ori animalul poate asocia mirosul omului cu hrana.

"Fie îl asociază cu o posibilă pradă, fie mirosul omului este asociat cu hrana. Omul îi ofera un acces facil la surse de hrană pe care nu o găsește în pădure", a declarat Papp la Digi24.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri