Vremea în prima zi de școală

Data publicării:
Vremea, meteo, soare cu nori_decembrie cald_agerpres_8127286

Am avut parte de un weekend frumos cu temperaturi de vară în mare parte din ţară, iar prima zi de şcoală va debuta la fel.

Ploile torenţiale ce au afectat în ultima perioadă zona Peninsulei Balcanice şi sudul Italiei se vor opri aproape complet în următoarele 24 de ore. Treptat însă, furtunile vor cuprinde vestul şi sud-vest continentului, unde se vor acumula cantităţi foarte mari de apă.

În consecinţă, masa de aer deosebit de cald prezentă acum în acele zone, va fi rapid împinsă către ţările centrale şi bazinul Mării Mediterane. Un aer mai rece, va începe de asemenea să pătrundă şi în ţările din zona de est a continentului.

Cu toate acestea, la noi, până la mijlocul săptămânii viitoare, temperaturile vor continua să fie mai ridicate decât normalul perioadei.

Cu toate că aerul va deveni mai respirabil, în zonele de câmpie se vor mai atinge şi depăşi uşor 30 de grade Celsius pe timpul după-amiezelor.

Ploi dar scurtă durată cu descărcări electrice vor apărea mai frecvent în zona montană, dar şi pe suprafeţe restrânse şi în restul teritoriului.

De miercuri, vântul va prinde tot mai multă forţă Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri